Přihlásit se | Registrovat


Odeslat nové téma Odpovědět na téma
 Stránka 1 z 1  [ Příspěvků: 15 ] 

22 úno 2023 08:34

Offline
Uživatelský avatar
Registrován: 04 kvě 2015 09:34
Příspěvky: 62

Dne 21.02.2023 se VV zabýval oficiální stížností D. Besedy a dále podnětem činovníků klubu Karlovarští kuličkáři ohledně nepřípustné komunikace M. Šiňanského směrem k hráčkám kuličkového klubu Karlovarští kuličkáři ve věci pořádání Open turnaje 22.4.2023.

Marku, takovéto chování nebude vedení ČKS v komunikaci s žádným klubem ČKS nikomu tolerovat.

Dále bychom chtěli upozornit, že nikomu (kromě VH) nepřísluší úkolovat prezidenta ČKS ani VV, či přikazovat jakémukoliv pořadateli nebo předsedovi klubu zrušení jakéhokoliv turnaje.

V případě další podobné stížnosti či incidentu Ti bude na základě článku IV., bodu 6c Stanov s okamžitou platností ukončeno členství v ČKS.

_________________
Výkonný výbor ČKS


Nahoru Nahoru
  Profil
 

#

22 úno 2023 09:10

Offline
Uživatelský avatar
Registrován: 11 říj 2010 08:32
Příspěvky: 493
Věk: 44
Bydliště: Praha 10 - Strašnice

Martine, děkuji Tobě i VV za projednání.

Markovi vzkazuji snad jen toto:
Marku, Tvé různé "nevšední" nápady a podněty, jsem se vždy snažil raději nijak nekomentovat, ale v tomto případě jsi vážně přestřelil... vybudovat (a zejména udržet) kuličkový klub je to nejtěžší a Tvé chování a výroky takové snahy naopak posiluje chuť se vším praštit a nedivil bych se kdyby to Karlovarští udělali. Už vůbec nehledě na to, že Tvé výroky a chování je (hodně mírně řečeno) urážlivé.
Z mého pohledu se jedná o poškozování dobrého jména ČKS a nezdráhal bych se aplikovat článek (stanov i občanského zákoníku) o ukončení Tvého řádného členství.
Nutit ale do toho nikoho nebudu/nemůžu.

Přeji hezký den všem slušným kuličkářkám a kuličkářům :-)
Dan


Nahoru Nahoru
  Profil Zobrazit autorovy stránky 
 

#

22 úno 2023 16:18

Offline
Uživatelský avatar
Registrován: 23 dub 2010 13:23
Příspěvky: 125
Věk: 50
Bydliště: Odolena voda

K dnešnímu dni jsem zaslal do datové schránky ČKS svou rezignaci na členství. Spočítal jsem si, že k účasti na nežebříčkových a nerepublikových turnajích nemusím být členem a protože současné vedení ČKS navzdory mým návrhům termínů k pořádání republikových turnajů zvolilo jinou cestu, rozhodl jsem se členství ukončit. Už nikoho nebudu obtěžovat svými odlišnými názory, které je pohodlnější neslyšet, než je řešit.


Nahoru Nahoru
  Profil
 

#

03 bře 2023 13:46

Offline
Uživatelský avatar
Registrován: 04 kvě 2015 09:34
Příspěvky: 62

Sezóna 2023 - novinky

Ahoj všem kuličkářům,
zde vám představujeme novinky pro sezónu 2023 v závislosti na schválení valné hromady dne 11.02.2023 či výkonného výboru.

Ve všech interních dokumentech a webových stránkách viz odkazy níže jsou změny označeny červeně, tímto doporučujeme důkladné nastudování změn.

http://www.kulicky.com/oficialni-pravidla.php
http://www.kulicky.com/soutezni-rad.php
http://www.kulicky.com/registracni-rad.php
http://www.kulicky.com/zasady-pro-porad ... urnaju.php
http://www.kulicky.com/clenstvi-jednotlivec.php

1. Výše členských příspěvků pro sezónu 2023

kategorie dospělí - 200,-
kategorie junior - 50,-

2. Splatnost členských příspěvků je k 31.3.2023

3. VV zároveň nastavil nový způsob a metodiku ohledně přijímání nových členů do ČKS či plateb hráčů (nováčků či již registrovaných).

- platbu členských příspěvků lze provést pouze na bankovní účet ČKS (2200145502 / 2010 - Fio banka)

- členský příspěvek nebude možné uhradit v den a místě konání turnaje -> hráč nebude zaregistrován do republikového turnaje

- v případě neuhrazení členských příspěvků do 31.3.2023 se hráči vystavují riziku zrušení členství v ČKS a nemožnosti startovat na republikových turnajích do té doby, než projdou novým procesem: vyplnění a odeslání přihlášky VV -> schvalovací proces VV -> zaplacení členských příspěvků = možnost startovat na republikových turnajích na základě členství v ČKS

---

Otázky a odpovědi:

A. Co se stane, když nezaplatím členský příspěvek či nebudu mít vyplněnou přihlášku do ČKS schválenou VV a přijedu na republikový turnaj?
Nebudete zaregistrováni do turnaje

B. Budu se moci zúčastnit republikového turnaje, když zaplatím členský příspěvek den před jeho konáním?
Ne. VV doporučuje provést platbu nejpozději týden před konáním republikového turnaje jehož se chcete zúčastnit (v případě pozdější platby není garantovaná účast na republikovém turnaji)

C. Kde si můžu ověřit zda jsem členem ČKS a mohu se zúčastnit republikového turnaje?
Na stránce http://www.kulicky.com/clenstvi-jednotlivec.php je v pravo dole odkaz na seznam členů, či rovnou odkaz na soubor "Seznam členů ČKS" https://docs.google.com/spreadsheets/d/ ... 2139472854, ve sloupci “A” máte informaci zda jste/nejste členem ČKS - seznam členů je průběžně aktualizován

D. Kde se dozvím jak postupovat, abych se mohl zúčastnit republikových turnajů?
Zjednodušený návod najdete zde: http://www.kulicky.com/clenstvi-jednotlivec.php
Detailní a závazný návod najdete v Registračním řádu zde: http://www.kulicky.com/registracni-rad.php


---

4. Změny v pravidlech

Rozhoz (bod 3.1.1 pravidel) - zvýšení počtu kuliček při rozhozu z jedné na dvě. Kuličky se nahazují v pořadí hráčů první, druhý, druhý, první. V případě vzájemného dotyku jakékoliv kuličky se rozhoz neopakuje.

Nához (bod 3.1.4 pravidel) - již nebude možné nahazovat z libovolného místa za čárou odhozu. Nově je definováno území, v kterém se bude moci nahazující hráč pohybovat. V příloze najdete návodný obrázek.

5. Změny v soutěžním řádu

- Zvýšení maximálního limitu startovného na turnajích

- Na Turnaji mistrů jsou nově povoleni náhradníci. (bod 2.4 SŘ)

- Protesty (bod 3.2 SŘ) - protest lze podat pořadateli pouze v písemné podobě

- Změna bodování ve skupinách a kritérií pro postup z nich (bod 3.5 SŘ) - na republikových turnajích se v základních skupinách bude bodovat podle klasického bodování, tj 1 bod za výhru, 0 bodů za prohru, “moravské" bodování bude moci být použitou pouze na open turnajích

- Junioři mohou hrát ve své kategorii po zbytek sezóny, pokud odehrají svůj první žebříčkový turnaj v sezóně jako junioři (tedy před završením 13. let) a zároveň se jim nezmění výše členského příspěvku (bod 4.1 SŘ)

- Ukončení sezóny (bod 5.4 SŘ) - dle logiky tohoto bodu může být poslední turnaj započítávaný do NŽ uspořádán 22.10.2023

- Národní žebříček (body 5.1, 5.2, 6.2 SŘ) - pouze upravení definic (slovíčkaření), na logice, počtu a výpočtu započítávaných turnajů se nic nezměnilo

6. Změny v zásadách republikových turnajů

- Odevzdání soupisky na MČR klubů (bod 2.5.7 zásad) - povinnost odevzdat pořadateli soupisku pro danou hru v písemné formě před započetím každé hry každého zápasu.

7. Změna hmotnostního limitu kuličky neprošla hlasováním. Tady šlo spíše o zaváhání delegátů, kteří byli nakloněni změně, ale při hlasování došlo k rozmělnění hlasů mezi dvě podobné varianty omezení váhy kuličky. Dále nebyla připravena komplexní metodika vážení kuliček, nákupu vah atd. Tento bod bude dále tématem na další diskuse během následující sezóny.

8. Změna vzhledu webových stránek s interními dokumenty - přešli jsme do původního textového zobrazení interních dokumentů + ve spodní části jsou tabulky s přiloženými archivními i aktuálními verzemi v PDF souborech.

V případě jakýchkoliv dotazů nás neváhejte kontaktovat, ideálně v tomto vlákně.

Děkujeme


Přílohy:
pravidla-3.1.4.jpg.JPG
pravidla-3.1.4.jpg.JPG [ 27.98 KiB | Zobrazeno 2755 krát ]

_________________
Výkonný výbor ČKS
Nahoru Nahoru
  Profil
 

#

14 bře 2023 08:31

Offline
Uživatelský avatar
Registrován: 04 kvě 2015 09:34
Příspěvky: 62

Marek Šiňanský dne 22.2.2023 rezignoval na funkci předsedy kontrolní komise.

Na základě tohoto momentálně nesplňujeme zákonnou podmínku pro minimální počet členů kontrolní komise a bude muset být svolána mimořádná valná hromada, kde se zvolí zbývající třetí člen kontrolní komise a následně si kontrolní komise zvolí svého předsedu.

Mimořádná valná hromada bude svolána na 22.4.2023 do Zastávky (pozvánku zveřejníme v následujících dnech)

V případě, kdyby měl někdo zájem se ucházet o post člena kontrolní komise informujte nás prosím na info(z)kulicky.com.

Děkujeme

_________________
Výkonný výbor ČKS


Nahoru Nahoru
  Profil
 

#

04 dub 2023 09:41

Offline
Uživatelský avatar
Registrován: 04 kvě 2015 09:34
Příspěvky: 62

Abychom předešli dalším spekulacím ohledně členství v ČKS Marka Šiňanského, sdělujeme následující:

VV ČKS na svém online jednání dne 29.3.2023 jednomyslně neschválil přihlášku Marka Šiňanského do ČKS pro rok 2023. V příloze naleznete dopis odeslaný Markovi.

VV ČKS


Přílohy:
Členství v ČKS 2023 - Marek Šiňanský.pdf [41.47 KiB]
201 krát

_________________
Výkonný výbor ČKS
Nahoru Nahoru
  Profil
 

#

04 dub 2023 12:15

Offline
Uživatelský avatar
Registrován: 23 dub 2010 13:23
Příspěvky: 125
Věk: 50
Bydliště: Odolena voda

Odvolání, proti rozhodnutí jsem VV zaslal odvolání s požadavkem na doložení hmatatelných důkazů činů, jichž jsem se měl dopustit.
Mě pocity, pokud někoho zajímají. Jako kontrolní orgán jsem se stal nežádoucím a má rezignace pomohla. Nicméně rezignace na členství se vztahuje na rok 2022, a nyní neexistuje žádný právní důvod odmítnout členství pro rok 2023.
Jako pořadatel turnajů, odvádím kvalitní výsledky, avšak současný VV dospěl k závěru, že už má pořadatelů dostatek.
Rád Všechny uvidím ve Stvořidlech 5. a 6.8. ta platí nezávisle na mém členství a 16. 4. mám schválené hřiště RM Odolena Voda zdarma, kde se budou konat kuličky pro vodolaky a okolí. Taktéž rád uvidím profiky i tam. Marek Šiňanský


Nahoru Nahoru
  Profil
 

#

04 dub 2023 12:55

Offline
Uživatelský avatar
Registrován: 11 říj 2010 08:32
Příspěvky: 493
Věk: 44
Bydliště: Praha 10 - Strašnice

Vážený pane Šiňanský, milý Marku, nerad bych to tady zaneřádil sprostými výrazy, takže Ti nabízím, když se někde potkáme, že Ti rád vše v klidu vysvětlím (obecně ohledně systému členství dle zákona, právní věci, co mi vadí na Tvém chování atd)...

Každopádně klobouk dolů, obdivuji trpělivost současného vedení ČKS s Tebou a veškerá komunikace a vyjádření vůči Tvé osobě mi přijde korektní a je na místě. Já bych tu trpělivost neměl.

K Tvému členství... členem buď jsi, nebo nejsi, tečka. Nelze rezignovat zpětně (jak píšeš) na členství (sezónu) v roce 2022, to je nesmysl. Každý spolek (v tomto případě ČKS) má plné právo kohokoliv za člena přijmout či nepříjmout (a nemusí uvádět ani důvody; v Tvém případě důvody uvedeny byly a já s nimi plně souhlasím).

Když opomenu vše ostatní (viz důvody Tvého nepřijetí za člena), tak už jen ty Tvé veřejné výlevy a (omlouvám se za to použití) příspěvky, které nemají hlavu ani patu, škodí dobrému jménu našeho sportovního svazu a zaplevelují místo zajímavějším a důležitějším příspěvkům.

Hezký den všem,
Dan


Nahoru Nahoru
  Profil Zobrazit autorovy stránky 
 

#

19 dub 2023 22:40

Offline
Uživatelský avatar
Registrován: 04 kvě 2015 09:34
Příspěvky: 62

Sezóna 2023 - novinky (doplnění)

VV na svém jednání dne 18.04.2023 schválil změnu Soutěžního řádu, konkrétně se jedná o přidání bodu 8.3

8.3 V případě účasti hráče, který není řádným členem ČKS na republikovém turnaji, bude tento hráč (dvojice u MČR dvojic, klub u MČR klubů) uveden ve výsledkové listině na posledním místě.

Při oznámení novinek pro sezónu 2023 viz viewtopic.php?f=2&t=2749#p9362 jsme zapomněli upozornit na odebrání bodu 1.1.2 Soutěžního řádu což nyní činíme.

1.1.2 Turnaj je možné vložit do termínové listiny nejpozději 30 dní před koncem sezóny. Později vložené turnaje nebudou VV v administraci schváleny.

_________________
Výkonný výbor ČKS


Nahoru Nahoru
  Profil
 

#

21 dub 2023 18:14

Offline
Registrován: 01 zář 2019 21:39
Příspěvky: 19

Ahoj všem,
mám otázku na VV.
Soutěžní řád snad platí na celou sezónu. Nepřijde mi úplně běžné jej měnit v průběhu sezóny.
Vaše rozhodnutí jde nyní proti zveřejněným propozicim, které jste schválili. Co je více?
Z pohledu pořadatele jsou to pouze další komplikace. Pokud to dobře chápu, tak musím nechat nečlena ČKS hrát Masters. Tento nečlen postoupí do pavouka na úkor některého řádného člena ČKS. Naprosto chápu naštvanost tohoto hráče. A já jako pořadatel po dohrání budu posouvat celou vysledkovou listinu.
Co když přijde nečlenů 10?
Proč se mění SŘ kvůli jednomu problémovému člověku?
Abych řekl pravdu, tak celkem ztrácím chuť pořádat další republikové Turnaje.
RK


Nahoru Nahoru
  Profil
 

#

21 dub 2023 18:40

Offline
Uživatelský avatar
Registrován: 20 říj 2008 20:11
Příspěvky: 33

Ahoj Robine,
Rozhodnutí VV nejde proti zveřejněným propozicím ani proti celé metodice tak, jak jsme ve VV řešili defakto počas celého zimního období a následně schválili.

Tento bod jsme do SŘ zařadili z toho důvodu, KDYBY se stalo, že na republikovém turnaji nebude člen VV, "selže" pořadatel či naše kontrolní mechanika a stane se to, že pořadatel do turnaje nějakého nečlena ČKS zaregistruje což se v minulosti stávalo opakovaně.

Pro pořadatele z tohoto bodu neplyne žádná další povinnost, "povinnost" zaregistrovat kohokoliv (nečlena ČKS) do republikového turnaje, nutnost přepisovat výsledkovou listinu atd., KDYŽ do turnaje zaregistruje POUZE členy ČKS.

Naším cílem a doufáme, že nás v tom pořadatelé republikových turnajů svou důsledností podpoří je nezaregistrovat do turnaje žádného nečlena ČKS, nedělat nikomu výjimky atd.

+ stále platí to, co jsme si řekli během našeho posledního hovoru = kdo nebude v tabulce ve sloupci "A" zeleně označený (člen ČKS) tak na republikovém turnaji nehraje a takto to budeme letos komunikovat s každým pořadatelem republikového turnaje.

Martin


Nahoru Nahoru
  Profil
 

#

07 kvě 2023 14:32

Offline
Uživatelský avatar
Registrován: 04 kvě 2015 09:34
Příspěvky: 62

V přiložených přílohách zveřejňujeme:

- vyjádření Kontrolní komise ohledně posouzení rozhodnutí Výkonného výboru ČKS ve věci neschválení přihlášky M. Šiňanského do ČKS
- pro představu komunikaci/reakce M. Šiňanského adresované VV ČKS po doručení rozhodnutí Kontrolní komise.


Přílohy:
Posouzení rozhodnutí Výkonného výboru ČKS.pdf [50.52 KiB]
161 krát
reakce MŠ č.1.pdf [12.32 KiB]
145 krát
reakce MŠ č.2.pdf [9.55 KiB]
165 krát

_________________
Výkonný výbor ČKS
Nahoru Nahoru
  Profil
 

#

19 čer 2023 20:18

Offline
Uživatelský avatar
Registrován: 04 kvě 2015 09:34
Příspěvky: 62

Kuličkové ligy

1. Výkonný výbor schválil dotaci 500,- pro pořadatele jednotlivých lig za následujících podmínek:

- minimální počet turnajů jednotlivé ligy - 5
- minimální průměrný počet hráčů - 10
- dotace je určena na závěrečné vyhlášení kuličkové ligy

2. V případě zájmu pořadatelů o vznik nové ligy a přidání na stránky http://www.kulicky.com/ligy/kulickove-ligy.php nás prosím kontaktuje na adrese info(z)kulicky.com.

3. Dále bychom vás chtěli informovat o změnách na stránkách ČKS viz http://www.kulicky.com/ligy/kulickove-ligy.php :

- změna celkové hierarchie oproti předchozí verzi
- příprava stránek pro jednoduché přidávání následujících ročníků
- kompletní doplnění dat všech ročníků
- přidání přehledu výsledků

_________________
Výkonný výbor ČKS


Nahoru Nahoru
  Profil
 

#

19 čer 2023 20:20

Offline
Uživatelský avatar
Registrován: 04 kvě 2015 09:34
Příspěvky: 62

Interní dokumenty

Výkonný výbor informuje o změnách na webových stránkách, konkrétně se jedná o:

1. Přidání sekce “Interní dokumenty” (v levém navigačním menu) viz http://www.kulicky.com/interni-dokumenty.php kde najdete:

- Stanovy
- Registrační řád
- Soutěžní řád
- Zásady pro republikové turnaje
- Pravidla kuliček
- Jednací řád VH

2. V sekci “Pravidla kuliček” viz http://www.kulicky.com/pravidla-kulicek.php zůstala jen pravidla (základní i oficiální). Soutěžní řád, Registrační řád, Zásady pro republikové turnaje byly přesunuty do sekce viz bod 1.

3. V sekci “Prémiové členství” viz http://www.kulicky.com/clenstvi-premiove.php byla pro pořadatele přidána xls tabulka s aktuálním reportem plovoucího NŽ a seznamem prémiových členů.

4. Ze sekce “O našem svazu” viz http://www.kulicky.com/o-nasem-svazu.php byly přesunuty Stanovy do sekce viz bod 1.

5. Stanovy a Jednací řád VH byly upraveny do stejné podoby jako ostatní interní dokumenty před touto sezónou. (text + tabulka s archivem verzí)

_________________
Výkonný výbor ČKS


Nahoru Nahoru
  Profil
 

#

05 črc 2023 10:12

Offline
Uživatelský avatar
Registrován: 20 říj 2008 20:11
Příspěvky: 33

Ahoj všem,
chtěl bych vás informovat, že se nám podařilo úspěšně založit chybějící účetní závěrky k Rejstříkovému soudu z předešlých let (2018-2021), které zde chyběly. Zároveň máme založenou účetní závěrku i za rok 2022.

2018 - použita zpracovaná účetní závěrka od firmy eMfortis s.r.o. (naše bývalá účetní firma)
2019 - použita zpracovaná účetní závěrka od firmy eMfortis s.r.o. (naše bývalá účetní firma)
2020 - použita zpracovaná účetní závěrka p. J. Faitem
2021 - rekonstrukce účetní závěrky naší p. účetní
2022 - použita zpracovaná účetní závěrka naší p. účetní

Více viz - https://or.justice.cz/ias/ui/vypis-sl-f ... tId=746913.

Tímto bych chtěl velice poděkovat naší paní účetní Aleně Holoubkové, Alence Marečkové a Jirkovi Petráňovi za veškerou činnost související s agendou účetních závěrek, které bylo více než dost.

xxx

Zároveň se nám taktéž k Rejstříkovému soudu podařilo úspěšně zapsat změnu člena kontrolní komise.

Děkuji Danovi za konzultace.

Tímto bychom měli mít všechny záležitosti z minulosti a současnosti u Rejstříkového soudu vyřešené.

Martin Dostál
prezident ČKS


Nahoru Nahoru
  Profil
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma
 Stránka 1 z 1  [ Příspěvků: 15 ] 

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 15 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru


Přejít na: