Přihlásit se | Registrovat


Odeslat nové téma Odpovědět na téma
 Stránka 1 z 1  [ Příspěvků: 5 ] 

12 led 2020 23:11

Offline
Uživatelský avatar
Registrován: 23 dub 2010 13:23
Příspěvky: 125
Věk: 50
Bydliště: Odolena voda

Rok 2019 jsem se neúčastnil téměř žádného turnaje a u některých jsem musel zrušit pořadatelství, protože jsem si myslel, že se můj život ubírá konkrétním směrem. Nejspíš to mohlo mít vliv na výsledek mé volby na post prezidenta. Byl jsem však příliš naivní a svěřil jsem svůj život osudu, místo zdravému úsudku. Nicméně jsem se poučil z chyb a pevně věřím, že o mě kuličkářská veřejnost uslyší a nezřídka se potkáme na příštích turnajích.
Mám ojedinělou schopnost rozpoznávat nerovné zacházení a nerovné podmínky v situacích, při kterých si ostatní lidé myslí, že je vše v pořádku, nebo alespoň v pořádku v rámci nějaké zvrácené tolerance. Možná tato má schopnost je trnem v oku některých voličů. Tolik k volbám.

Nápad, který nešel vyslovit jedním dechem před volbou rozhodnutých předsedů klubů. Předkládám na tomto místě.
Tipovací soutěž na výsledek prvních tří na bedně podle startovní listiny seřazené dle plovoucího národního žebříčku.
Kouzlo mého nápadu spočívá v tom, že nemusíte znát jména hráčů podle kterých by jste dohledávali a odhadovali aktuální "kurzy" nejlepších, protože startovní listina je brána ta, kdy jsou hráči seřazení podle národního žebříčku. V praxi to vypadá tak. Na turnaj přijdou hráči 5, 8 a 11 z plovoucího NŽ a budou mít startovní čísla 5=1, 8=2 a 11=3 tudíž tip s největší pravděpodobností výhry bude 1,2,3 stejně jakoby přišli hráči 3, 7 a 24, bude startovní listina podle NŽ 3=1, 7=2 a 24=3.
Kdo chce tipovat, může tipovat celou sezonu tipem 1,3,5 například na kterýkoliv žebříčkový turnaj bez ohledu kdo na tom turnaji bude ve skutečnosti hrát, může věřit ve správnost svého tipu a doufat ve výhru, která je nabídnutá.
Co vsadím do tipovací soutěže?
Za každého hráče na startovní listině dávám do hry poukázku na odběr zboží v hodnotě 100,-Kč nejméně však na turnaj s účastní 10 hráčů. 12 hráčů 1200 v poukázkách 20 hráčů 2000 v poukázkách. V případě více shodných vítězných tipů se výhra bude dělit mezi vítězné tipující. Díly z výhry se však zaokrouhlí na násobky 200 nahoru. Tzn. 1000 by měli vyhrát 4 správné tipy po 250 dostane každý jeden 400 tudíž vyplatím v poukázkách při této variantě výhry 1600.
S jednoduchým odhadem 25 víkendů po 40 hráčích je 1000 hráčů krát 100 poukázka = 100 000,- investice.
Množství ani osoby nejsou omezené. Může si tipnout kdokoliv, kdo se o možnosti tipovat doví a bude mít zájem si zasoutěžit o poukázky. Výplata poukázek proběhne e-mailem nejspíš od okamžiku zveřejnění výsledků na stránkách a porovnání se startovní listinou. Jedná se o poukázky prozatím nejmenovaného řetězce, který má prodejny v Praze, Brně, Prostějově a dalších městech. V případě zájmu o tipovací soutěž se bude rozšiřovat také nabídka sortimentu, který bude možno za poukázky kupovat.
Tip 1,2,3 je neprodejný. Pokud dojde k tomuto výsledku, nikdo nevyhrává. Další tipy jsou výherní. Pokud se neozve výherce - protože tip nebude prodaný, poukázky propadají a nepokračují ve hře. Neexistuje Jackpot. Další turnaj se bude tipovat o novou sadu poukázek.
Za každý tip požaduji 50,-Kč.
Hospodaření. S vybranými penězi za tipy hodlám naložit následujícím způsobem. Po odečtení nákladů spojených s vyplacením výher zbytek zdaním a po zdanění použiji 50% jako dar ČKS. Jestliže hodnota peněz vybraných za tipy bude 2 krát velká než vyplacené výhry, darem bude 55%. 3 krát větší než výhry, dar 60%, 4 krát 70% a 5 krát 80 %. Toto bude poslední navýšení % daru. Zjednodušeně, jestli tipující prosází za rok půl milionu, získá ČKS cca 320 000,-Kč. (možná se to bude celé vyvíjet jinak, tak se čísla budou měnit)
První známá komplikace.
Jsem na to zcela sám, tudíž zahájení této tipovací soutěže může fungovat pozvolna na turnajích, kde budu přítomen osobně, než najdu spolupracovníky, kteří budou na dalších turnajích zodpovídat za prodej tipů a kontrolu startovní a výsledkové listiny.
Druhá známá komplikace
Tipovací soutěž musím zastřešit jako právnická osoba. Takže mě v této diskuzi zajímá ohlas a poptávka po mé tipovací soutěží. Myslel jsem, že by můj nápad mohl nadchnout všechny členy ČKS protože mi nápad připadne, jako nejschůdnější cesta k penězům pro kuličkový sport. Peníze přilákají širokou veřejnost. Láska ke kuličkám to dávno není :-(
poznámka pod čarou.
Jako právnická osoba bych rád najímal nezávislé a nehrající rozhodčí, kteří by měli dohled nad zápisy do tabulek, kontrolu fair play a právo veta při sporných situacích mezi hráči. Na honoráře by mohli stačit ty ostatní peníze, které nedostane svaz.
Tak jsem vylíčil vše, co se mi honí hlavou a nyní se těším na Vaše ohlasy a připomínky.
Marek Šiňanský


Nahoru Nahoru
  Profil
 

#

13 led 2020 13:54

Offline
Uživatelský avatar
Registrován: 08 zář 2010 19:58
Příspěvky: 70
Věk: 62
Bydliště: Kladno

Zdravím v Novém roce,
....všechny kuličkové nadšence.
Kuličky jsou pro mne stále tím nejlidovějším sportem.
Raději bych uvítal snahu o zápis do UNESCO, než LOTERII.
Ale i letos se vynasnažím aspoň na jeden turnaj přijet.
...abych si zahrál, ... KULIČKY.
JosefK.


Nahoru Nahoru
  Profil
 

#

13 led 2020 14:50

Offline
Uživatelský avatar
Registrován: 24 zář 2018 19:06
Příspěvky: 89

Ahoj všichni, též zdravím v novém roce...
Ahoj Marku.

Nesázím, takže mě tvoje myšlenka neoslovila jako potencionálního hráče. Možná o to víc přemýšlím, co by loterie přinesla, krom nejistých peněz pro ČKS, kuličkám a kuličkové veřejnosti. Nic mne nenapadá - možná ještě větší dohady při výkladu pravidel a spekulace hráčů a zároveň sázkařů při jednotlivých hrách???
Mě osobně se ten nápad nelíbí. I já se chci kuličkama nejen v letošním roce hlavně bavit...

A ještě něco se mi nelíbí:

marekbandy píše:
Jako právnická osoba bych rád najímal nezávislé a nehrající rozhodčí, kteří by měli dohled nad zápisy do tabulek, kontrolu fair play a právo veta při sporných situacích mezi hráči. Na honoráře by mohli stačit ty ostatní peníze, které nedostane svaz.

Chci věřit, že to myslíš dobře. Ale nezlob se na mě, vypadá to, že se tímto krokem pokoušíš převzít kontrolu nad celou ligou...

... chtěl jsi znát reakce, tady je ta moje.

Zdraví Jirka

_________________
To,že jsem paranoidní ještě neznamená, že po mě nejdou...


Nahoru Nahoru
  Profil Zobrazit autorovy stránky 
 

#

13 led 2020 19:24

Offline
Registrován: 09 bře 2019 09:57
Příspěvky: 6

Mám stejný názor jako Jirka,chci hrát kuličky,bez nějakých sázek.Marku myslím si že s tímto neuspěješ u žádného kuličkáře, promiň,ale je to můj názor.


Nahoru Nahoru
  Profil
 

#

23 led 2020 03:07

Offline
Registrován: 26 zář 2019 09:23
Příspěvky: 57

Ahoj vespolek.
Dovolte mi Vás všechny pozdravit v novém roce a zejména poděkovat za důvěru ve mně a tým VV vloženou.

Marku, přemýšlel jsem, zda má smysl vůbec reagovat na tvůj příspěvek. Ale žádal jsi o zpětnou vazbu, tak se Ti ji pokusím poskytnout. Promiň pokud nebude pro Tebe příliš pozitivní, ale věřím, že to dobré tam najdeš.

Za prvé.. drtivá většina kuličkové obce, (myslím si, že vsichni), se chtějí kuličkami bavit. Loterie podle mne nemá v kuličkách své misto.

Po druhé ... z tvého příspěvku nejsem příliš moudrý. Nějak mi tu chybí kolik bude vítězných tipů, myslím tím kolik pořadí.. nebo bude jen první cena? No zkrátím to. Háček je jinde.
Jestliže vstupní investice je 100,- Kč za hráče, jak píšeš, a požaduješ za tip pouze 50,- Kč... tak se obávám, že asi nevyděláš ... Kuličky nejsou fotbal, ani dostihy.. tam vždy potkáš skvělou partu lidí hrajících kuličky...diváky lačnící po sázence tam nenajdeš..Pokud by byli všichni hráči sázkaři (což si myslím, že nikdo nebude, zejména děti nebudou, ale připusťme to), pak stojí výdaj 100,- Kč proti příjmu 50,- Kč. Omlouvám se, ale tady jsi jemně ve ztrátě... Mně z toho peníze pro ČĶS nevyplývají, ale spíš velký problém pro Tebe.

po třetí... i kdyby byli všichni sázkaři a na 25 turnajů přijelo 40 lidí (v průměru) .. 50,- Kč x 25 x 40= 50.000,- Kč... při maximální snaze .. to víc bohužel nebude .. pokud by tedy každý hráč byl ochoten vsadit 10 tipů... tedy 500,- Kč .. pak se ke zmiňovanému půlmilionu dostaneš... návrh je bohužel utopistický... raději to dál nebudu rozvádět...

Kuličky chci hrát pro zábavu a potkávat se s úžasnými lidmi... nechci žádný hazard...

S přátelským pozdravem Honza F.


Nahoru Nahoru
  Profil
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma
 Stránka 1 z 1  [ Příspěvků: 5 ] 

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 11 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru


Přejít na:  
cron