Přihlásit se | Registrovat


Odeslat nové téma Odpovědět na téma
 Stránka 1 z 1  [ Příspěvků: 9 ] 

16 kvě 2016 19:36

Offline
Site Admin
Uživatelský avatar
Registrován: 10 led 2007 21:19
Příspěvky: 1162

V posledních týdnech jsem pracoval na některých věcech, které by se vám mohly hodit, takže je zde házím do placu:

Španělský kuličkový svaz

Přípravy jdou velice slušně, začal jsem vše připravovat před rokem po skončení mého prezidentského období v ČKS, poslední cca 3 měsíce to již dělám na "full-time", takže hodně věcí nutných pro zavedení našeho sportu u nás je již připraveno a když vidím výsledky této práce, tak mě to naplňuje přesvědčením, že tento projekt je na velmi dobré cestě.

Z velké části byl dodělán web Španělského kuličkového svazu (mimochodem povedlo se zaregistrovat super doménu, takováto doménová jména dnes již jen tak nebývají volná): http://www.LasCanicas.es . Pokud byste se na turnajích setkali s někým z našich končin, můžete mu předat krom stránek Světové kuličkové federace i tuto adresu.

Také jsem vytvořil profily na sociálních sítích:
https://www.facebook.com/Federaci%C3%B3 ... 841053173/
https://twitter.com/LasCanicasES
https://plus.google.com/115668602642198345472
https://es.pinterest.com/LasCanicasES/
https://www.youtube.com/channel/UCFzywW ... lC0NdNwZqA
http://www.tsu.co/canicas/

Termíny prvních turnajů jsou zatím orientační, mám k dispozici jedno vcelku slušné hřiště, první turnaj ovšem plánuji na jiném místě a zatím pracuju na povolení. Jen co budou oficiální, dám vám vědět, abyste kdo budete mít chuť si mohli přijet zahrát.


Grafika pro plakáty, sociální sítě apod.

Při tvorbě grafiky pro propagaci na sociálních sítích jsem měl možnost vyzkoušet několik různých online nástrojů a našel jeden, který si myslím, že by se mohl hodit i mnohým z vás. Je zadarmo, má spoustu šikovných šablon, takže si jen změníte text a vložíte vlastní fotografie, pracuje s předdefinovanými rozměry grafiky pro různé účely, takže si např. zadáte, že chcete takovou tu širokou fotku na Facebook na profil stránky (foto de portada - netuším, jaký je přesný výraz v češtině) a script již ví, jaké jsou ideální rozměry a použije je. Největší rozdíl od podobných služeb, které jsem vyzkoušel, je v tom, že i když službu používáte zadarmo, na stažené grafice není jejich vodoznak (ostatní tam zpravidla vkládají svou adresu jako reklamu, což je samozřejmě pochopitelné, ale někdy to způsobí, že uživatel věnuje pozornost tomuto grafickému prvku, zatímco vy chcete jeho pozornost směrovat jinam).

Adresa služby je https://www.canva.com/ a pokud se chcete podívat na příklad toho, co jsem tím vytvořil, zde je adresa: https://www.canva.com/lascanicases/ .

Mimochodem, když někdo vytvoříme nějakou grafiku, lze ji snadno sdílet mezi účty. Takže takhle můžete mezi sebou pořadatelé sdílet již vytvořené věci a šetřit si tak vzájemně čas. Kdybyste někdo měl zájem o to, co jsem já vytvořil, napište mi, má současná i budoucí "díla" jsou vám plně k dispozici.

Výše uvedená služba vydělává tak, že nabízí k prodeji fotografie, které můžete (ale nemusíte) využít při tvorbě grafiky v jejich bezplatném nástroji. Proto se vám může hodit zdroj bezplatných fotek - zde jsou 2 tipy:

https://pixabay.com/en/photos/?image_ty ... les&order= - asi největší server s fotkama zdarma (licence CC0, což ve zkratce znamená, že nemusíte uvádět zdroj), má tam pár fotek kuliček (je třeba prolistovat nekuličkovýma fotkama, protože výraz "marbles" znamená v angličtině i mramor).

http://www.marblepics.com/free-stock-ph ... es=marbles - není největší, ale nejlepší, protože je můj :) Kuliček tam mám jen pár fotek, ale třeba se vám budou hodit. Pokud nějaké ilustrační fotky přifotím, téměř jistě je na tento server budu přidávat.

Na těchto serverech si můžete stáhnout fotky a použít je na Canva při tvorbě svých plakátů či grafiky pro sociální sítě.


Aktualizovaná pravidla v angličtině

Delší dobu nebyla aktualizována Pravidla v angličtině (na stránkách světové federace). Nyní jsem se k tomu dostal, takže je tam k dispozici aktuální verze:
http://www.worldmarblesfederation.com/marbles-rules.php

Zároveň jsem aktualizoval i instruktážní video v angličtině (zde stačilo aktualizovat rozměry důlku, protože na rozdíl od kompletních Pravidel, u kterých se před časem z důvodu přehlednosti měnila kompletně jejich struktura, se jedná jen o zjednodušený návod): https://youtu.be/OORN8Y-z5d4

Původní video zůstalo na YouTube, protože může na něj být odkazováno z nejrůznějších stránek. U něho jsem editoval popisek a přidal odkaz na novou verzi.

Pokud by se někomu hodila z jakéhokoliv důvodu verze ve španělštině, naleznete ji na https://youtu.be/Icmx2UnYdCM .

Pokud byste chtěli toto video v češtině, mohu případnému dobrovolníkovi poslat soubor s titulky, který si přeložíte a já vám z něho vygeneruju video v ČJ. Mohlo by se hodit skvěle na různé prezentace našeho sportu na výstavách apod. Mimochodem, já si pro tento účel pořídil tablet, který vydrží 10 hodin a umístěný ve stojánku se skvěle dá použít buď na stolku nebo i poměrně pevně připnout na strom apod. - přijde mi to pro podobné účely výborná věc.

_________________
Kuličky weblog
Weblog o všem, co se týká našeho sportu


Nahoru Nahoru
  Profil Zobrazit autorovy stránky 
 

#

18 črc 2016 16:39

Offline
Site Admin
Uživatelský avatar
Registrován: 10 led 2007 21:19
Příspěvky: 1162

Zdravím do Čech!

V první řadě díky všem, kteří jste mi drželi palce při prvním turnaji ve Španělsku. Až teď mám trochu času se rozepsat o rozvoji kuličkového sportu tady u nás, tak to alespoň udělám pořádně. Zmíním se o:
1. Nejbližších turnajích
2. Přípravách a průběhu prvního turnaje tuto sobotu
3. Nabité zkušenosti, které by se mohly hodit i vám


Nejbližší turnaje

Pro začátek jsem zvolil strategii 1 turnaje měsíčně, což na základě zkušeností z některých klubů v ČR je dostačující interval pro udržení komunity, nechává dostatek prostoru pro nové pořadatele i dostatek času na propagaci každého z nich. Aktuální termíny jsou průběžně aktualizovány na http://www.lascanicas.es/calendario-de- ... ciones.php .

V termínovce velmi pravděpodobně přibude turnaj v blízkém městě, který pořádám pro jednu místní organizaci, v níž působím. Zamýšlený termín vychází na polovinu září a kryje se s městskou fiestou, zítra jdeme s prezidentem této organizace na schůzku na radnici s cílem, aby náš turnaj zařadili na program této fiesty.

Úroveň turnajů je logicky ve většině ohledů tam, kde byla v ČR v roce 1999 (rok založení ČKS), nicméně kdybyste měli chuť i tak zažít španělský turnaj na vlastní kůži, rád vás zde uvítám. Bydlím tu v domku, kde v malém počtu vás mohu uvítat jakožto normální návštěvu (2 ložnice, 1 společenská místnost a nahoře taková věžička, která slouží jako skladiště bordelu, ale mohla by se snadno dočasně proměnit na velmi skromnou další ložnici), v případě většího počtu to můžeme pojmout jako půdu u Leoše - prostě se poskládat, kde zrovna bude místo.

Místo si můžete prohlédnout na street view, od obou hřišť, které máme, je to do 25 minut cesty autem, k moři 12:
https://www.google.com/maps/place/161,+ ... f8c80b79fb

Jak se sem dostat pěkně popisuje na svých stránkách jeden z Čechů žijící v sousedním městě:
http://www.torrevieja.cz/letenky.html
a na
http://www.jaknaletenky.cz
doporučuji zaregistrovat se do jeho newsletteru s informacemi o akčních letenkách, má to dost vychytaný, případné akční ceny je schopen zjistit mnohem dřív, než normální smrtelník.

Ideální čas na návštěvu doporučuji na jaře či na podzim, kdy je zde na české poměry stále dost teplo, ceny letenek nižší, na plážích méně turistů a v domovech méně švábů :)


Přípravy a zkušenosti z prvního turnaje ve Španělsku

S velmi lehkými přípravami jsem začal cca před 2 roky, ty že začátku byly zejména o tom se vůbec dorozumět s domorodým obyvatelstvem, loni v květnu, po skončení mého prezidentování v ČKS jsem se pustil do mnohem intenzivnějších příprav. Jednalo se zejména o věci dlouhodobého charakteru, z nichž většinu využiju v horizontu příštích několika měsíců či let - zejména programování, tvorba stránek, překlady textů do španělštiny a angličtiny (v této oblasti žije několik desítek tisíc imigrantů z různých koutů Evropy, takže většina textů, co jdou na veřejnost, je třeba mít v obou jazycích) - tj. věci, na které že zkušenosti z ČR nebývá tolik času, kolik by člověk chtěl, takže připravit si je v klidu předem a vlastní turnaje začít pořádat až po roce byla neopakovatelná příležitost, které jsem pochopitelně využil.

Poslední měsíce jsem se kuličkám věnoval na full-time a vzhledem k tomu, že u nás věci zpravidla trvají o trochu déle, několikrát jsem posunoval termín prvního turnaje. V ruce jsem povolení držel přesně 70 hodin před začátkem turnaje :) O něco dříve jsem však měl v emailu oficiální příslib, takže na propagaci zbylo 10 dnů, tj. cca 120 hodin času.

Ten jsem využil pro mix několika různých strategií:

1. Emailové pozvánky na kontakty že Španělska získané v minulosti diky založení Světové kuličkové federace.

2. Pozvánky v lokálních diskusních fórech.

3. Pozvánky v lokálních skupinách na Facebooku.

4. Vytvoření a propagace události na Facebooku.

5. Pozvánky na stránkách Facebooku související s kuličkami a lokální stránky (radnice, národností spolky, stránky věnované životě v místních obcích…)

6. Servery se seznamama akcí, obdoba českého Kudy z nudy.

7. Letáky za stěrače aut.

8. Tisková zpráva do 65 lokálních i národních médií a 5 tiskových agentur.

9. Také byly nějaké přístupy na naše stránky ze španělské verze stránek Světové federace. Jsem rád, že jsem už před lety myslel pár tahů dopředu a díky kvalitnímu linkbuildingu dostal španělskou verzi stránek Světové federace na 1. místo v Google na výrazy jako turnaje v kuličkách apod. Algoritmus Google moc nefandí novým stránkám a zvýhodňuje ty s letitou historií, takže díky tomuto kroku máme k dispozici traffic, kterého bychom s našimi národními stránkami http://www.LasCanicas.es v nejbližší době jen tak nedosáhli.

10. ...a nejspíš další věci, které si teď už nepamatuju.

Výsledky v podobě čísel jsou prakticky na totožné úrovni, jako když jsem rozjížděl kuličky v ČR: na turnaj na základě propagace přišlo 7 lidí, 1 dalšího jsem odlovil na místě, 4 z nich se zúčastnili vlastního turnaje. Co se týče atmosféry na turnaji, něco tak úžasného jsem už dlouho nezažil - opravdu skvěle jsme si to užili a jen jsem se utvrdil v tom, že ve společnosti s takovouto mentalitou je obrovský potenciál. Další kroky budou pokračovat ve strategiích, jež se osvědčily a částečně zkoušet nové a analyzovat výsledky, neboť ne vše funguje stejně jako v ČR.


Nabyté zkušenosti, které by se vám mohly hodit

1. Letáky - působí to pracně a nezábavně, alespoň do okamžiku, kdy máte čísla. Přihlášky obsahovaly dotaz, kde se hráč o turnaji dozvěděl, takže bylo možné vyhodnotit jakés takés výsledky (vzhledem k počtu příchozích je tu prostor pro nemalou statistikou chybu, ale lepší než nic). Letáky jsou prostě taková klasická jistota, když jich roznesete fakt hodně, někdo přijde. Pokud roznášíte v mi, kde se vám líbí, je to super procházka. Vy, kteří máte možnost pracovat ve více lidech, tím můžete dosáhnout slušných výsledků.

2. Tiskové zprávy jsem posílal v noci z neděle na pondělí 6 dnů před turnajem s cílem, aby vyšly v daném týdnu. Z ČR mám zkušenost, že když je pošlete moc s předstihem, zejména lokální média je otisknou hned. Ideálního efektu ovšem dosáhnete, pokud si lidé zprávu přečtou krátce před akcí - zavaleni informacemi rychle zapomínají. V tomto případě ovšem zkušenost pracovala proti mně - zdá se, že by bývalo lepší ji odeslat dříve. Na tisk jsem dost spoléhal, protože vím, na co rádi slyší a přesně to jsem jim dokázal nabídnout. Článek nakonec vyšel asi jen ve 3 novinách, a ačkoli všechny měly dobrý obsah (jeden článek byl celostránkový), tato strategie zůstala daleko za očekáváním. Může to být do jisté míry španělským stylem života, který je pomalejší, nicméně soudě dle komunikace s jedním redaktorem, který mi v pondělí psal, jestli mu poskytnu rozhovor a okamžitě jsem mu potvrdil, že ano, mi dotazy poslal až ve čtvrtek v noci s omluvou, že během prázdnin je jich v redakci málo a nestíhají. To je námět k zamyšlení bez ohledu na zemi, kde působíme, takže pokud pracujete s médii, v letních měsících doporučuji brát na tuto možnost zřetel.

3. Pozvánky v lokálních skupinách nejsou žádný zázrak, ale divili byste se, kolik jich je. Napíšete si jeden či několik textů, ty pak jednoduše zkopírujete a vložíte - jde tak oslovit hodně lidí najednou. To samé ve vašem případě platí pro lokální fóra (vám stačí mít text v jednom jazyce).

4. Existují rozkládací párty stany. Plachtu mají přímo na konstrukci. Koupil jsem jeden na Amazonu s očekáváním, že ho snadněji sám rozložím. Nakonec se ukázalo, že pro jednotlivce by byla snazší stavba toho klasického, nicméně ve dvou je to něco fantastického - otázka jedné minuty.

5. Ozvučení jsem koupil za stejnou cenu co to, které jsem nechal v ČR. Má 20 kg, akumulátor co vydrží 5+ hodin a potenciál způsobit ohluchnutí. Značka se jmenuje Ibiza Sound. S počítačem (telefonem, tabletem) umí komunikovat přes Bluetooth. Super hračka, doporučuju :)

6. Pokud byste někdo emigroval do země, kde může několik měsíců nepršet a chtěli tam pořádat turnaje, můžete narazit na tak vyprahlou půdu, že důlky po jednom rýpnutí lopatkou doděláte štětečkem.

_________________
Kuličky weblog
Weblog o všem, co se týká našeho sportu


Nahoru Nahoru
  Profil Zobrazit autorovy stránky 
 

#

18 črc 2016 22:23

Offline
Site Admin
Uživatelský avatar
Registrován: 10 led 2007 21:19
Příspěvky: 1162

Už vím, na co jsem zapomněl v té sekci o strategiích:
https://www.canva.com/design/DAB4u2rsI5Y/view

Udělal jsem vám jednu verzi v češtině, je to obrázek 3.

Přidal jsem to do 10 - 20 skupin určených pro zábavu nebo hlavolamy apod. Za 7 dní v součtu všech skupin, kde jsem to sdílel, to mělo dosah 6676 osob a 212 interakcí (like, sdílení, komentáře...).

Cíl je myslím jasný - jedno matematicky správné řešení a druhé možné řešení, pokud se na to člověk podívá z trochu nematematického úhlu pohledu. U obou cest vysoká pravděpodobnost, že uživatel neví, že násobení má přednost před sčítáním. Rozdílné výsledky, ke kterým uživatelé dochází, vedou k interakcím a mírné virálnosti. Navíc ty tvary jsou dělány tak, aby v tom někdo mohl najít i nějakou logiku, kterou jsem vůbec nezamýšlel (takže třeba to má i nějaké další řešení, o kterém vůbec nevím ...a je mi to jedno, hlavně, když se to sdílí :) ).

V ČR to má možná i trochu vyšší virálnější potenciál, protože je pravděpodobné, že se u toho lidi začnou hádat a tím vzroste počet interakcí (které jsou viditelné pro přátele původců interakcí, což působí lehce virální efekt). Kdybyste si vyškolili ve svých řadách svazového trola, mohlo by to mít megaefekt :D

No a kdyby vám někdo přišel na turnaj, že jako chce znát tu správnou odpověď, poraďte se s Františkem :) Mimochodem, Františku, pro Tebe mám speciální challenge - podivej se na všechny ty výsledky, co lidem vyšly a schválně jestli příjdeš na to, jak k tomu dospěli. Např. někdo uváděl 42,5 :)


Přílohy:
rompecabezas-cz.png
rompecabezas-cz.png [ 910.42 KiB | Zobrazeno 2927 krát ]

_________________
Kuličky weblog
Weblog o všem, co se týká našeho sportu
Nahoru Nahoru
  Profil Zobrazit autorovy stránky 
 

#

19 črc 2016 23:50

Offline
Uživatelský avatar
Registrován: 26 kvě 2012 13:52
Příspěvky: 86

Super tipy na propagaci, díky moc.
Plno věcí by mě nenapadlo, máš v tomhle směru výborně laděný styl přemýšlení. Ten kuli-matematický virál je taky geniální, jak jsem to viděl na FB, hned mi to bylo jasné o co jde. Zvláště, když v podobných jsem již viděl českou matematickou katastrofu. Perličkou pak bylo, když jsem musel po krocích, půl hodiny vysvětlovat učiteli matematiky základky, proč to není 12. Chyba v přednosti násobení je už nuda, propadne tak 80% národa. Často mám pocit, že lidi ještě častěji vymyslí pro každou rovnici jiné hodnoty pro barvy, a pro tu poslední si už úplně vymyslí hodnoty a pravidla, nebo sčítají sloupce, různě kombinují řádky, atd. Zažíval jsem i v práci, že lidi v extrémních případech, neumí někdy ani sčítat a odčítat. Procenta pak už nezvládá většina populace a často normálně výsledky suverénně vymýšlejí. Na mé sdělení překvapeného zjištění "Ty neumíš počítat! :o Řekni mi postup." mi znovu suverénně zopakovali vymyšlené číslo...
Já jsem prostě zděšený, že časem hráči ani nenapočítají 10 kulí :cry: jestli to má vůbec nějakou budoucnost.

Jo a s těmi létáky a texty taky brát s rezervou, častý jevem mladé generace je neschopnost plynule číst...

Jsi frajer, držíme Ti palce ve Španělsku :wink:

_________________
Kulotvor z hor František
Kulotvorstvo

Nemyslete si, že chápete. ;-)


Nahoru Nahoru
  Profil ICQ 
 

#

20 črc 2016 08:32

Offline
Registrován: 14 lis 2007 09:33
Příspěvky: 183

To mi fakt chcete říct, že 80 % národa napíše jiný výsledek než 16 :lol: ?????


Nahoru Nahoru
  Profil
 

#

20 črc 2016 11:20

Offline
Site Admin
Uživatelský avatar
Registrován: 10 led 2007 21:19
Příspěvky: 1162

Michal Petr píše:
To mi fakt chcete říct, že 80 % národa napíše jiný výsledek než 16 :lol: ?????

Michale, často používanou strategií pro zvýšení virálnosti je napsat k podobným obrázkům (testům apod.) něco ve smyslu "95% lidí nedokáže odpovědět správně" - úloha k vyřešení bývá samozřejmě vcelku banální (ne úplně, aby lidi měli pocit, že pro to museli fakt něco udělat) - no a aby věřili, že oni jsou těch 5% nejmoudřejších. Potom si hodně z nich rádo pohoní ego tím, že svou "moudrost" sdílí a obrázek/test apod. se šíří, jak si autor přál. Původně jsem tuto strategii chtěl taky zvažoval, ale pak jsem od toho upustil, protože jsem z toho měl pocit, že bych z lidí dělal blbce. Nicméně v tomto případě, jak se ukázalo, by to lež nebyla :)

_________________
Kuličky weblog
Weblog o všem, co se týká našeho sportu


Nahoru Nahoru
  Profil Zobrazit autorovy stránky 
 

#

20 črc 2016 11:28

Offline
Site Admin
Uživatelský avatar
Registrován: 10 led 2007 21:19
Příspěvky: 1162

František Gregor píše:
Jo a s těmi létáky a texty taky brát s rezervou, častý jevem mladé generace je neschopnost plynule číst...

Přivedl jsi mě na zájímavou myšlenku. Já ty letáky dával za stěrače aut. Ve schránkách by je mohl vytáhnout kdokoliv, v autech řidiči od 18 let s vyloučením těch, kteří jsou extrémně nepohybliví (a kteří by bohužel měli téměř jistě problém se sehnout ke kuličce). Jinými slovy, pouhým místem distribuce člověk dosáhl alespoň nějakého cílení (věk a samozřejmě i geograficky - dával jsem to v blízkosti místa konání). Možná někoho z nás napadne i jiný způsob, jak cílit podle aktuálních potřeb? V rychlosti mě napadá letáky do aut u míst jako koupaliště ve všední den dopoledne mohou pomoci cílit na lidi, co jsou aktuálně na dovolené a mají zájem o nějakou volnočasovou náplň.

_________________
Kuličky weblog
Weblog o všem, co se týká našeho sportu


Nahoru Nahoru
  Profil Zobrazit autorovy stránky 
 

#

27 zář 2016 22:11

Offline
Site Admin
Uživatelský avatar
Registrován: 10 led 2007 21:19
Příspěvky: 1162

Zdravím po čase opět kuličkáře v ČR! Využívám krátké volné chvíle, abych vám ve stručnosti dal vědět, jak s vyvíjí kuličky u nás ve Španělsku.

Po mé návštěvě ČR v srpnu jsme měli v září první turnaj, kde byla účast jak se sluší a patří - přišlo 29 účastníků (15 dospělých a 14 juniorů) a cca 10 - 15 nehrajích účastníků, z nichž si většina zahrála aspoň trochu mimo turnaj. Turnaj jsem pořádal ve spolupráci s místní asociací a radnicí, což zásadně dopomohlo k tomuto pěknému počtu účastníků. Na turnaji jsme měli zástupce tisku a místní televizi, ceny (poháry zajištěné radnicí) předávaly královny fiest - prostě skvělá spolupráce, na kterou se budu snažit navázat.

Místní televize si neláme hlavu s detaily, jako je střih, takže celých cca 25 minut, co natočila, pustila do světa :) . Záběry můžete vidět zde: https://www.youtube.com/watch?v=60DbJBirZXQ
Fotogalerii z turnaje můžete prohlédnout tady: http://www.laverdad.es/fotos/orihuela/2 ... n=alicante

Turnaj splnil jedno z očekávání, které jsem měl od akcí v naší oblasti - kromě Španělů přišli účastníci pocházející z dalších 4 zemí. Vzhledem k tomu, že mnozí z nich tráví několik měsíců v roce zde a několik ve své rodné zemi, je to dobrý základ pro šíření kuliček do dalších zemí.

Samotná organizace turnaje byla pořádné maso :) Třicítka nováčků na jednoho zkušeného pořadatele (lidi z asociace mi velmi pomohli ve fázi propagace a přípravou hřiště, ale vysvětlování a organizace byla kompletně na mě) dala zabrat. Děly se zajímavé věci jako že pár dětí se odhlásilo před začátkem turnaje, v okamžiku vytištění plánu každý s každým (to bylo v juniorech, bylo 7 přihlášených a systém byl takový, že do 8 lidí se bude hrát každý s každým a od 9 Španělský systém) - nekecám - přesně, když to vylezlo z tiskárny - se přihlásili další 2 junioři a šel jsem prezenčku komplet přepisovat do nového systému :) Většina jmen v přihláškách byla částečně nečitelná, ty jsem nechával rozluštit své španělské kolegy (když člověk nezná všechna ta jména, tak potřebuje 100% znaků přečíst, zatímco jim stačí přečíst část a zbytek si odvodí). Čas od času se do tunaje přihlásil někdo nový, občas odhlásil a ve 2 případech na 1 kolo vytratil hráč. A asi tak 1 x za minutu přišlo nějaké dítě se zeptat, kdy bude hrát :) Nicméně hlavně díky tomu, že jsem s tímhle dopředu počítal a napsal si na to user-friendly program (Šp. systém), který mi umožnil všechny úkony dělat s maximální časovou efektivitou, vše se povedlo zogranizovat v potřebné kvalitě a posléze jsem od místních dostával velmi pozitivní zpětnou vazbu.

Krom místní scény (jednalo se o turnaj v sousedství mého bydliště) se mi ozvali 2 vážní zájemci o pořádání. Jeden v Katalánsku, s nímž jsem měl schůzku po cestě do ČR a druhý v Galicii (severozápad Španělska) - zde rovnou několik čtyřicátníků plánuje založit klub. Dál už o moc více být od mého bydliště nemohli, ale na druhou stranu máme slušné pokrytí :) S oběma jsem v pravidelném kontaktu a jsem zvědav, jak se spolupráce s nimi bude vyvíjet. Pořadatel z Katalánska, který má za manželku Francouzku a chce pořádat cca 20 km od Francouzských hranic, plánuje propagaci i na francouzské straně. V Galicii mají také strategickou polohu, několik desítek km od hranic s Portugalskem. Takže i na této frontě svádím boj nejen o rozvoj kuliček ve Španělsku, ale i o jejich šíření do dalších zemí.

8. 10. nás čeká další turnaj, měl by to být první, na kterém se čekají teploty pod 30 stupñů, tak mi držte palce, ať ti, co se doposud váleli na pláži, přijdou relaxovat na kuličky :)

_________________
Kuličky weblog
Weblog o všem, co se týká našeho sportu


Nahoru Nahoru
  Profil Zobrazit autorovy stránky 
 

#

29 zář 2016 09:24

Offline
Uživatelský avatar
Registrován: 08 bře 2009 15:15
Příspěvky: 544
Věk: 61
Bydliště: Praha

Dobrá práce Peťo. GRATULACE a držím pěsti........
Mármoles de gloria ....:-))))


Nahoru Nahoru
  Profil Zobrazit autorovy stránky 
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma
 Stránka 1 z 1  [ Příspěvků: 9 ] 

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: SemrushBot a 4 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru


Přejít na: