Ahoj všem,
myslím, že měsíc na odpovědi na otázky v předešlém příspěvku je dostatečně dlouhá doba, takže za mě k celé situaci nejdříve oficiálně:
Dle mého Jarda hodně hezky a logicky popsal důvody toho, proč učinil rozhodnutí jaké učinil a dokážu pochopit a vlastně se ani nedivím tomu, že po všem řešení ohledně těchto dvou turnajů s mnoha proměnnými, hráčskému "nezájmu" atd. a následné kritice uvažuje o zrušení svého pořádání TM za letošní rok.
1. Turnaj se měl původně konat 15.4.2012 a byl v termínové listině veden do 7.4.2023 jako nežebříčkový, načež ho Jarda tento den změnil na žebříčkový ->
8 dní před jeho původním termínem což je dle logiky bodu 1.1.2 SŘ dostatečně dlouhá doba na jakoukoliv změnu či přidání jakéhokoliv open turnaje do termínové listiny.
2. Jarda 13.4.2023 ve fóru informoval o tom, že se turnaj změnil na open (ano,
mohl a asi i měl informovat ve fóru dříve, rovnou 7.4.2023 kdy změnil propozice, ale nikde jsem nedohledal, že by to byla jeho povinnost) -
viewtopic.php?f=3&t=2755#p93803.
Turnaj byl 14.4.2023 z důvodu nepřízně počasí přeložen na 6.5.2023 o čemž Jarda informoval ještě týž den = 22 dní před jeho skutečným odehráním -
viewtopic.php?f=3&t=2755#p93814. Propozice jakožto nasazení hráčů účastnících se TM byly jasně dány,
22 dní před uskutečněním turnaje je dostatečně dlouhá doba případně upozornit na určité nesrovnalosti v propozicích na herní systém, nasazení atd., či podat jakýkoliv protest k VV ať už kýmkoliv před turnajem či účastníkem v den a na místě konání turnaje což se nestalo a turnaj proběhl tak, jak bylo avizováno v propozicích.
5. Herní systémy atd open turnajů nemají tak striktně nastavená pravidla/kritéria jako republikové turnaje i z toho důvodu, že slouží mj. ke zkoušení různých herních systémů, stylu nasazení, dávají pořadateli větší volnost atd. a zároveň
v minulosti převládl většinový nejenom hráčský názor, že se členové VV nemají proaktivně vměšovat pořadatelům do pořádání do té doby, dokud není podán oficiální protest.6. Nasazení hráčů do turnaje (pavouka) -
tady bylo zřejmě nejlepší účastníky TM nasadit dle plovoucího NŽ a ne podle výsledků předešlého TM. (nikdo z hráčů toto však nerozporoval a ani nepodal protest)
xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx
a teď neoficiálně, čistě osobně hráčsky a pořadatelsky
Robin píše:
Dovolím si ovšem pochybovat, že hráči hlídají změny turnajů týden dopředu. Většina z nás si dělá plány na delší časový horizont. Tomu odpovídá i obsazení turnaje. Pokud by byl tento turnaj od začátku prezentován, tak jak proběhl, věřím, že by účast byla nevídaná. Dopředu by totiž bylo jasné, že půjde o nejlépe bodovaný turnaj open v roce.
Úplně nerozumím tomu o jakém týdnu dopředu tu mluvíš, 14.4.2023 kdy se dalo info do fóra o přeložení turnaje na 6.5.2023 opravdu není týden, ale týdny tři, budu se opakovat, dostatečně dlouhá doba. Kdo se chtěl turnaje zúčastnit měl možnost se zařídit, přijet a zahrát si. To, že jste to zřejmě zjistili až den po turnaji díky výsledkům či fóru, kdy jsem děkoval Jardovi za turnaje a hlavně za další nové hřiště je věc jiná..
Robin píše:
Jen ani mně nepřijde úplně normální nasazení hráčů do pavouka na základě výsledků dosažených ve dvou na sobě nezávislých turnajích( 1. TM a 2. skupiny open). Navíc pokud budeme důslední, tak TM je turnaj roku 2022. Tam se neodehrál a byl přesunut.
Při pohledu na nasazení do pavouka které jste si po Jardovi vyžádali jste si jistě všimli, že hráči, kteří hráli základní skupiny byli v pavouku "nasazeni" proti hráčům účastnící se TM, jiným úhlem pohledu se dá říci, že hráči účastnící se základních skupin byli do pavouka "nasazeni" a hráči účastnící se TM k nim byli přiřazeni podle jeho výsledků (ač víme že to bylo obráceně i když v tomto případě, kdy byly dvojice složeny 1:1 je vesměs jedno koho nazýváme tím nasazeným) a zároveň hráč, který vyhrál skupinu o 4 hráčích šel proti nejhoršímu hráči účastnícím se TM (volný los) a naopak nejlepší hráč z TM šel proti "nejhoršímu" ze základních skupin (volný los) atd a tohle vám nepřijde normální.
Karle, Robine, blíže čistě POUZE pro porovnání v závislosti na tom co se vám nelíbilo na turnaji pořádaném Jardou tu rozeberu nasazení jiného open turnaje, konkrétně se jedná o Lukeho velkého pavouka. (příkladově letošní rok)
Aby nedošlo k nějakému nedorozumnění, myšlenka KO pavouka pro 128 hráčů s více životy, spoustou zápasů, jiným formátem herního systému pro mě naprosto úžasná a jsem hrozně rád, že jsem se tohoto turnaje mohl dva roky zpátky zúčasnit a že Lukáš přišel s novým "herním systémem" (sám budu chtít turnaj tohoto formátu pořádat na nějakém hřišti v čechách i když už to letos asi nestihnu) , nicméně jsou věci, které se mi jako hráči na tomto turnaji nelíbí a kterých se budu chtít případně jako pořadatel vyvarovat a už mám i docela jasnou představu jak.
a) počet životů (nasazení) - 128 pavouk = 128 míst pro nasazení, toto číslo se vydělí počtem účastníků turnaje (23), tzn., že 13 nejlepších hráčů podle plovoucího NŽ mělo v turnaji 6 životů a 10 zbývajících hráčů mělo 5 životů - zřejmě vám přijde naprosto normální, že má někdo v turnaji +1 "život" a někdo naopak -1 "život"..
b) nasazení do pavouka předpokládám proběhlo tak, že se nejdříve nasadil jeden život všech hráčů podle "čísel" v pavouku (pozice 1-23) a poté se nalosoval zbytek zcela náhodně (105 pozic) ->
k čemu je tedy to prvotní nasazení jednoho života všech účastníků turnaje, když příkladově první nasazený může chytit na té své nasazené pozici č.1 hned hráče nasazeného jako č.3 atd., dále v prvním kole 2x opět třetího nasazeného a 3x čtvrtého nasazeného a naopak druhý nasazený může chytit 3x nováčka č.1 a 3x nováčka č.2 atd atd? -
tohle absolutně random nalosování vám přijde naprosto normální, ale nasazení na turnaji pořádaném Jardou podle výsledků základních skupin a následně výsledků TM téhož dne vám normální nepřijde..c) dále se může na tomto turnaji stát a stává se, že se stejný hráč může utkat sám se sebou hned v prvním, druhém atd kole -> Zřejmě je pro vás i OK to, že se příkladově nasazený hráč č.1 vymlátí se sebou v prvním, druhém atd kole a ne až ve čtvrtém či pátém, kde bych to očekával já při tomto počtu hráčů v turnaji, jejich počtu životů a 128 pavouku a "OK" nasazení. Určitě bys byl Karle opravdu moc rád, kdybys Lukeho velkého pavouka hrál v Kamenném Přívoze kam bys přijel vyloženě pro body do žebříčku, 2x by ses vymlátil sám v prvním kole (ve druhém kole by tě čekal 2x hráč z TOP3) dále by tě v prvním kole 2x čekal Petr Honců a 2x Martin Mišovič a hráč, s kterým bojuješ o nejvyšší pozice v NŽ by byl krásně rozmístěn do pěti/šesti větví pavouka s tím, že by se sám se sebou mohl utkat až v 5.kole a nečekal by ho ani žádnej podobnej los "smrti", tomu nevěřim a naopak se toto stát mě, tak jsem pěkně nasranej..
Máme tu dva odlišné open turnaje s určitými náležitostmi, které nejsou podle standard šablon na které jsme většinově zvyklí a co "jednomu" přijde "nefér", "druhý" je s tím v pohodě a naopak..celé toto vlákno a kritika směrem k open turnaji ve Struhařově na mě i v závislosti na výše uvedeném porovnání dvou open turnajů dělá ten dojem, že tu ani není problém v tom jak se do turnaje losovalo, jako spíš v tom, kdo turnaj pořádá, v jaké lokalitě a
asi hlavně kolik bodů se v daném turnaji dá získat, popřípadě kdo je opravdu získal, protože
na jednom turnaji, kterého se pravidelně účastníte nestandard nevadí, na druhém turnaji, kterého jste se neúčastnili nestandard vadí a nazýváte určité věci prasárnou..I když to s tímto tématem úplně nesouvisí, hodně mi to principielně připomíná Karlovo vyjádření a kritika směrem k českým hráčům, kteří se nezúčastnili ve velkém počtu Masters turnaje v Bedihošti což se stalo snad poprvé v historii viz
viewtopic.php?f=2&t=2631&p=9202#p9202 , ale zároveň jsem se nikde nedopátral podobné kritiky směřující na moravské hráče, kteří se "dlouhodobě" republikových turnajů v Čechách neúčastní..
Myslím, že by bylo fajn nejenom v tomto fóru měřit všem stejně což se nejenom v těchto případech prostě nestalo..
Martin