Ahoj všem.
MČR klubů se blíží a proto mi dovolte pár upřesnění, jak to bude letos probíhat - tedy doplňuji (upřesňuji) info z propozic turnaje...
1.
počet kuliček: 5 kuliček na hlavu, tedy 20 kuliček / tým
2.
důlky 7,5 cm s možností před každým cvrnkem kuličky z důlku vyndat (za přítomnosti soupeře) do předem připravených nádob
3.
hrací systém: 2 skupiny á 4 týmy, postupují první tři týmy do KO pavouka na jednu prohru, vítězové skupin zvýhodněni a postupují rovnou do semifinále. Ve skupinách i v pavouku se hraje na 2 vítězné hry.
4.
Bodování ve skupinách české, v případě shody bodů rozhoduje vzájemný zápas, u více týmů počet vítězství ze vzájemných zápasů / rozdíl skóre ze vzájemných zápasů (vyšší rozdíl je lepší) / rozdíl skóre ze všech zápasů (vyšší rozdíl je lepší) / zápas na 1 hru všech zúčastněných, u nichž nedošlo k určení pořadí ve skupině dle výše uvedených kritérií.
5.
nasazení do skupin dle žebříčku klubů z roku 2020
6.
střídání hráčů: během započaté hry (zápasu) není povoleno - před započetím každého zápasu odevzdá tým soupisku čtyř hráčů, kteří odehrají celý zápas v tomto složení. Na další zápas pak mohou být nominováni jiní hráči.
- dle Zásad pro pořádání republikových turnajů, kde bod 2.5.6 praví:
"složení svých nominovaných týmů pro jednotlivé hry může klub tajit a oznámit je písemně pořadateli až těsně před započetím každé hry, nejpozději však před rozhozem" ... =
rozhoz je vždy na začátku zápasu a tak z logiky věci se
hrou v této formulaci pravidel rozumí
zápas.
Dalším možným výkladem by mohla být varianta, kdy tým dodá před rozhozem pořadateli soupisky hráčů na jednotlivé hry (sety) zápasu, tedy v našem případě 3 soupisky (hrajeme na 2 vítězné hry, kdy stav může být 2:1) a podle nich poté nastupoval - tato varianta má slabinu v možné remíze během kteréhokoliv setu a upřímně, nevím jak toto řešit... kdo pak nastupuje k další hře?...
Takže platí, že střídání v již započatém zápase není povoleno.
Vznesl jsem na toto téma oficiální dotaz na Výkonný Výbor, ale dodnes se mi nedostalo oficiální odpovědi, proto jsem se jako pořadatel rozhodl tak, jak píši... (tímto nicméně děkuji Robinovi a Igorovi za jejich náhledy na věc

). Asi je to námět pro VV na budoucí úpravu, aby nedocházelo k pochybnostem...
K dnešnímu dni mají zapacené startovné tyto kluby (upozorňuji, že na místě je startovné o 100 Kč dražší (viz propozice)):
HVS GINZEL Rakovník
SKK Rohožky
Sklerotici
SK ZASTÁVECKÁ KOULE
WOLF CVRNK TEAM
Těším se na všechny v sobotu

Jirka