Toto vlákno zakládám nejen pro všechny organizátory, pořadatele, předsedy klubů, ale i pro ostatní kuličkáře, kteří mají zájem se aktivně podílet na rozšiřování kuličkového sportu na další nová místa. Své tipy, nebo komentáře můžete zasílat na
info@kulicky.com, nebo do tohoto vlákna.
Jak se můžete zapojit?:
1) jako hlavní pořadatel (např. v rámci svého klubu), spolupořadatel, nebo konzultant (v případě, že se organizace ujal někdo z místních, který ještě nemá s organizací kuličkových turnajů velké zkušenosti). Vše potřebné (zejména povolení, vyjednávání s úřady, propagaci, apod.) by připravila pracovní skupina ČKS (viz např. projekty „Broumov“ a „Kralupy n. V.“)
2) další možností je zasílat tipy na místa, kde by se kuličky mohly hrát (přiložit min. odkaz na mapu, nebo fotografie vybraného místa/terénu). Tohle pracovní skupině značně usnadní následné jednání s úřady (viz dosavadní zkušenosti).
Ještě než se dostanu k novým projektům (kuličkovým hřištím), mám zde sdělení od Jardy. Hřiště v Srbech je prozatím v nehratelném stavu (zarostené ap.), ale bude pro zájemce určitě připraveno pro další sezónu.
Aktuální projekty pro které hledáme organizátory/pořadatele: Broumov (Park Alejka)
Oslovil jsem úřady města Broumov a projevil zájem zde uspořádat kuličkový turnaj.
Velmi mě zaujal reprezentativní areál Parku Alejka:
http://www.broumov-mesto.cz/vismo/galerie2.asp?id_org=1276&id_galerie=1108Město tuto akci hodlá podpořit a nabízí nám k uspořádání právě Park Alejka. Čekají pouze na nabídnutý termín akce. Zájemci o pořadatelství / spolupořadatelství pište/volejte (
info@kulicky.com, 777 23 13 24).
Povrch: mlatový
Kralupy nad Vltavou (okres Mělník)
Po pracovní schůzce a prohlídce terénu se rýsuje nové kuličkové hřiště v areálu restaurace „U Kohouta“. V současné době se intenzivně pracuje na úpravě terénu (travnatá zemina byla vybagrována a srovnána).
Pozitiva: kvalitní zázemí (občerstvení, WC; výborné dopravní spojení vlakem z Prahy; cca 200 metrů od vlakového nádraží; hřiště je vybudování účelově na kuličky; mají zájem pořádat turnaje podle pravidel ČKS, ale i různé nežebříčkové/propagační).
Pravděpodobný termín vybudování hřiště: konec srpna 2015. První turnaj: září 2015.
Další projekty, které jsou v jednání:Sázava (okres Benešov)
V rámci areálu „Huť František“ by majitelé rádi vytvořili kuličkové hřiště a příležitostně pořádali kuličkové turnaje (a to v rámci pravidel ČKS). Po pracovní schůzce a prohlídce terénů, jsme se předběžně domluvili na dvou možných variantách. Nyní se čeká na konečné rozhodnutí ze strany pí. ředitelky společnosti.
Pozitiva: kvalitní zázemí (občerstvení, WC, šatna, možnost doprovodných atrakcí - jako je výstup na hutní komín; výborné dopravní spojení - přímé linky BUS/vlak do Prahy).
Pravděpodobný termín vybudování hřiště: 2016.
Povrch: umělý trávník, koberec, nebo hlíněný (je v jednání)
Pečky (okres Kolín)
Momentálně pokračují jednání s úřady ve věci vybudování nového hřiště.
Praha 10 Mám vytipována dvě místa na Praze 10 (mé bydliště), kde by se daly uspořádat menší kuličkové turnaje (blízko metra Želivského a metra Skalky) a nebyl by problém zařídit povolení. Spíše pro propagační turnaje, nežebříčkové, nebo odpolední Openy. Chybí zde zázemí jako občerstvení a WC.
Valdštejnská zahrada (areál Senátu; Malostranská)
Učaroval mi povrch Valdštejnské zahrady, na kterém by se luxusně hrálo!
Po předběžném jednání s lidmi ze Senátu mi bylo sděleno, že jediný, kdo by mohl kuličkový turnaj v areálu zahrady povolit, je pan kancléř. Standardně se prý akce v barokní zahradě nepovolují, ale šance je přes nějakého senátora. Každý senátor má nárok udělat si jednou ročně v areálu nějakou kulturní (nebo jinou) akci. Bylo mi sděleno, že např. kuličková akce by mohla mít větší úroveň, než některé akce, které se tam konají. Pokud tedy nějaký klub sídlí v regionu nějakého schopného a rozumného
senátora, dejte vědět a něco v tomto ohledu můžeme podniknout (jednalo by se o termín cca červen - září 2016).
Povrch: mlatový
Ženklava (okres Nový Jičín)
V září se uskuteční 1. kuličkový turnaj v okrese Nový Jičín - prozatím pouze na antukovém hřišti. Nyní probíhají plány na výstavbu víceúčelového sportovního hřiště, na kterém by se mohly (od roku 2016?) pořádat i kuličkové turnaje.
Poznámka: tento turnaj již má pořadatele.
Místa, kde se již první turnaj uskutečnil, ale trvá zájem v turnajích pokračovat: Zákolany (okres Kladno)
K dispozici jsou 1 - 3 antuková hřiště. Obyvatele obce Zákolany kuličky zaujaly a je z jejich strany zájem v tradici pokračovat. Pokud by se našel zájemce o pořádání turanje v této lokalitě i v roce 2016, mohu zprostředkovat potřebné náležitosti.
Povrch: antuka
Napajedla (okres Zlín)
V květnu se uskutečnil 1. kuličkový turnaj v okrese Zlín.
Pozitiva: kuličky se dostaly do povědomí na místo kde o kuličkovém sportu téměř neslyšeli. Navázány nové kontakty s majiteli rekreačního areálu Parhbek a zastupitely města. Hřiště bylo vybudováno účelově pro kuličky (možnost hrát i pétanque) a tato aktivita bude kontrolována ze strany města (viz podmínky přidělené dotace). Je zájem v kuličkových turnajích pravidelně pokračovat.
Povrch: udusaný tvrdnoucí písek
Děkuji za pozornost
Dan
Na závěr jsem ještě připravil krátkou dotazníkovou anketu:
https://docs.google.com/forms/d/1ZFMey-Kgu_ALvoOQjeF5kO9wnIXZ9GC4vrWcFIis5_4/viewform