Ahoj Michale, mne se o tom nyní poněkud hůře diskutuje, jelikož to může budit zdání, že když jsem v minulých sezónách patřil k týmu, který právě z počtu svých členů těžil, tak mi to nevadilo a reaguji až nyní. Není to pravda, ostatně měl jsem možnost se před sezónou připojit k v současnosti nejpočetněji zastoupenému klubu, což by ovšem v této soutěži pak bylo už úplně o ničem (jako že nejspíš bude i takhle). Máš pravdu v tom, že k nějakému náboru nových členů moc nedochází a vlastně ani není kde brát. Většinou se jedná jen o přeskupení sil z klubu, který byl z nějakého důvodu rozpuštěn (před časem Ondra Lebowski, nyní Kuba Fuss). A letos, kdy se po loňských účastnických rekordech počet startujících v turnajích zas, zdá se, navrací ke střízlivějším číslům, to bude se soutěží klubů v tomto ohledu ještě problematičtější. Samozřejmě, že když v podstatě není o co hrát, mnoho lidí pak tato soutěž nezajímá a na prestiži a nějakém pozvednutí zájmu ji to rozhodně nepřidá. Můžeme tento problém samozřejmě zas na výboru oživit, ale v této rozehrané sezóně už asi žádně změny dělat nepůjdou. Částečným východiskem je letos prvně pořádané MČR klubů, kde se rozdílné počty v klubech do jisté míry eliminují. Tak uvidíme, co to přinese za zkušenost...
|