místo: Střelecký ostrov
pořadatel: Český kuličkový svaz
1.místo: Karel Tesař st. (kupodivu
)
2.místo: Pavel Zoufalý
3.místo: Martin Fazekaš (hurá
)
1.místo v klubové soutěži: SKK Rohožky (fůůůj
)
1. místo v juniorech: Ondřej Čejka
lidí: 55 (rekord
)
Dobrý den. Moc se omlouvám, že to píši až 2 dny po turnaji, ačkoli jsem sliboval, že to bude hned následující den, ale jindy jsem na to bohužel nenašel čas. Přesto bych se ještě chtěl pokusit o stručnou rekapitulaci, ale pamě? mám strašnou, takže...
. Ale dost už bylo řečí, jde se na to
:
Na tenhle turnaj jsem se těšil už hodně dlouho, a to ze dvou důvodů:
1. Byla to možnost tréninku před nadcházejícím Turnajem mistrů.
2. Byl to letos poslední otevřený turnaj, takže atmosféra mohla být (a také byla
) pohodová.
Turnaj pro mě začal už v pátek, kdy jsem příšel pomoct Petru Šejbovi s úpravou hřiště. Kromě mě přišel ještě Martin Fazekaš, a tak jsem si říkal, že bychom to mohli stihnout do tmy. Bohužel začalo kolem páte hodiny pršet, tak jsme se ukidili do nejbližší hospůdky a řekli si, že to doděláme zítra
(Petr pak jenom zahrabal na noc důlky). V sobotu ráno jsme tedy všichni tři doháněly to, co jsme nestihli v sobotu. Stihli jsme to poměrně včas, jenom s trávou na prvních důlcích jsme měli trošku problémy. V půl jedné přišli první kuličkáři a my jsme konečně mohli začít trénovat
.
Na samotný turnaj přišlo rekordních 51 lidí + 4 junioři. Sám jsem se tomu dost divil, v té zimě. Počasí opravdu ideální nebylo, dost foukalo a teploty se držely jen těsně nad bodem mrazu. Turnaj začal s mírným posunem (asi ve 14.30), ale při takovém množství zůčastněných...
K samotnému turnaji jen toto: dle mého názoru probadlo dost favoritů (Martin Adamec
, Ondřej Hasal...), naopak skvělé třetí místo Martina Fazekaše dokazuje, v jakém že jsem to skvělém klubu
. Zápasy o medaile se odehrávaly už ve večerních hodinách, takže omluvte nedostatek snímků (jinak než bez blesku se fotit nedalo a ten zase rušil hráče při soustředění
). Finále se hrálo ve složení Karel Tesař st. a Pavel Zoufalý-Matrin nevyužil dvou možností dostat se do boje o metu nejvyšší-škoda
. Finále proběhlo za svitu pouliční lampy a vyhrál v něm, zase jednou
, Karel Tesař st. z Plzně.
To? tedy vše, doufám, že jste se nenudili a na Turnaji mistrů nashledanou-Ondřej Dobisík.
P.S. Na turnaji jsem skončil 15.