Ahoj Martine, jen doplním, aby to bylo srozumitelnější:
bod 1. 1500,- placeno starým svazem/Danem je za zpracování účetnictví. 3000,- Kč hrazeno mnou, je za zpracování účetnictví roku 2020 a uzávěrek 2019 a 2018, což bez zpracování veškerých podkladů nepůjde. Tudíž budu chtít, či nové vedení by mělo chtít, pokud se za mého mandátu nestane, aby Dan zpracované roky odevzdal. Jsou to dvě jiné záležitosti, proto bych to nebral jako zmařené zdroje. Je pravda, že situace let minulých náklady na rok 2020 prodražily.
body 2. až 4. nechám bez doplnění.
bod 5. VV za mého působení hematit neschválil. Osobně jsem byl proti tomu, aby se s nimi hrálo. Nakonec se to nedořešilo. Co je vlastně Hematit: Hematit, chemický vzorec Fe2O3 (oxid železitý), je klencový minerál. Název hematit je řeckého původu, haĩma - αιματoεις (krev) přes latinské haema a vystihuje barvu minerálu. Starší český název je krevel.
Pravidlo kuliček, cituji: 2.3 Kulička je sportovní náčiní z pevného nekovového materiálu neměnící tvar a vlastnosti o maximálním průměru 16,5 mm.
Přehled kovů dle periodické tabulky prvků: Alkalické kovy: Li, Na, K, Rb, Cs, Fr Kovy alkalických zemin: Be, Mg, Ca, Sr, Ba, Ra Přechodné kovy: - Sc, Ti, V, Cr, Mn, Fe, Co, Ni, Cu, Zn; - Y, Zr, Nb, Mo, Tc, Ru, Rh, Pd, Ag, Cd; - Hf, Ta, W, Re, Os, Ir, Pt, Au, Hg; - Rf, Db, Sg, Bh, Hs, Cn Nepřechodné kovy: Al, Ga, In, Sn, Tl, Pb, Bi, Po, Fl Ušlechtilé kovy: Cu, Ag, Au, Hg, Ru, Rh, Pd, Re, Os, Ir, Pt Kovy skupiny železa: Fe, Co, Ni Platinové kovy: lehké: Ru, Rh, Pd; těžké: Os, Ir, Pt Lanthanoidy: La, Ce, Pr, Nd, Pm, Sm, Eu, Gd, Tb, Dy, Ho, Er, Tm, Yb, Lu Aktinoidy: Ac, Th, Pa, U, Np, Pu, Am, Cm, Bk, Cf, Es, Fm, Md, No, Lr
Sloučeniny těchto prvků jsou kovovými materiály.
Za mne tedy by Hematit (neb je to jen čistý oxid železa bez dalších příměsných sloučenin) na hřištích neměl co dělat. Bohužel to otvírá debatu, zda těžké kuličky (z olověného skla - kde je 48%PbO) nejsou též z kovového materiálu. Stejně tak je tomu u kuliček zirkonových (Zirkonium (chemická značka Zr, latinsky zirconium) je šedý až stříbřitě bílý, kovový prvek, mimořádně odolný proti korozi).
Jen připomenu, že nejběžnější sklo je sloučeninou SiO2 – CaO – Na2O a nemá krystalickou mřížku.
VV neřešil jedinou stížnost, stejně tak nebyl na VV podán podnět k řešení. Pravdou je, že jsme vedli diskusi, ale nebyla nijak uzavřena. Vše se nechalo na pořadatelích. Ti též nepřišli s žádnými restrikcemi. Za mne je to na 100% na diskusi na VH. Jen abychom se nakonec nedostali do situace, že budeme muset analyzovat každou kuličku. Možná by stačilo omezit kuličku na rozměr a váhu, nevím ... jak říkám, je to za mne diskusi do širšího pléna.
body 6. a 7. k těm již nemám též co dodat - je třeba zlepšit komunikaci, věřím, že se nám to všem podaří.
Každopádně beru kuličky jako zábavu. Čas který jim věnuji, jim věnovat chci. Beru to jako událost, kde se potkává spoustu skvělých lidí. Proto je má snaha takové prostředí podporovat a vytvářet mu co nejlepší zázemí. Je to volnočasová aktivita, která má lidem přinést radost. Proto jsem tenkrát do toho šel a moje přesvědčení zůstává neměnné.
Ještě jednou všem díky a jsem s pozdravem Honza Fait, prezident ČKS z.s.
|