Musím se přiznat, že by mne takové vítězství též moc nepotěšilo (třebaže bych v tom byl bez viny) a tak jsem nakonec celkem spokojený s tím třetím flekem. I když... Náš zápas s Martinem už byl též na hranici (spíš za ní) regulérnosti, nebylo téměř nic vidět. Nestěžuji si, spíš to uvádím jako námět k zamyšlení pro příští sezónu, že by turnaje v podzimním období skutečně měly začínat už dopoledne. Ještě bych se chtěl trochu pozastavit nad tím, podle jakého klíče se v sobotu provádělo nalosování účastníku do jednotlivých skupin. Chápu, že je to možná subjektivní pohled, přesto mi přijde, že zařadit do jedné pětičlenné skupiny vedle sebe hráče: Lebowski, Hobža, Šejba, Kofroň Leoš a Dobisík, tedy všichni z první dvacítky žebříčku (vyjma prvně jmenovaného, která je na 21. místě) - je docela kruté (zvláště, když z jiné, čtyřčlenné skupiny, mají zaručený postup všichni včetně hráčů evidentně z jiného výkonostního koše (ostatně stačí se podívat na výsledkovou listinu, kdo se do pavouka neprobojoval a kdo třeba ano). Neříkám to kvůli sobě, mne postup neminul, ale třeba na to trochu doplatil Lukáš, který vyhrál s přehledem svoji skupinu (porazil i pozdějšího finalistu Oldu Vrátníka) a v prvním kole jako vítěz dostal 4. z naší skupinu Vláďu Hobžu, prohrál 3:2, pak vzápětí narazil na Pavla Zoufalého a bylo po nadějích... Vím, že pořádat takový turnaj není snadné, sám mám zkušenosti s jediným Open, tak nechci kritizovat, ale tohle jsem měl zkrátka na srdci...
|