Jak už jsem s některými z vás o této záležitosti diskutoval offline, tento systém se osvědčil a v podstatě je to kombinace 2 dobře fungujících systémů, které již Zásady pro pořádání republikových turnajů znají. Dle ducha Zásad by dle mého názoru systém byl použitelný, aby vše korespondovalo i s jejich literou, doporučil bych do nich přidat následujících pár vět (přidávám zde úmyslně i podobnou variantu, kterou jsem Leoši původně z doslechu mylně pochopil, že chceš použít a u které existuje šance, že by ji někdo chtěl také použít - tak to můžeme při té příležitosti pořešit najednou + doplnil jsem počty vítězných her, které se nesou v duchu ostatních systémů):
Návrh č. 2 (vycházející z Leošova návrhu, promítnutý do Zásad)
Švýcarský systém + skupiny
Při použití švýcarského systému pro základní část lze pokračovat i systémem skupin s postupem do dalších skupin nebo systémem dohrávek, kdy např. 1. - 4. ze základní části vytvoří finálovou skupinu, 5. - 8. ze základní části vytvoří skupinu o 5. - 8. místo atd.
Počty vítězných her: V základní části se hraje minimálně na 2 vítězné hry, ve skupinách minimálně na 2 vítězné hry s výjimkou finálové skupiny, která se hraje vždy minimálně na 3 vítězné hry.
_________________ Kuličky weblog
Weblog o všem, co se týká našeho sportu
|