Na základě Martinova příspěvku -
viewtopic.php?f=5&t=238&p=1055#p1047 - předkládám návrh na úpravu článku 3.2 jednacího řádu. Ve výše zmíněném příspěvku Martin jasně vysvětluje důvod, proto ho zde nebudu opakovat. Znění navrhované věty jsem vložil na místo v daném článku, které mi přišlo logické + doplnil jsem 2 čárky v souvětí a nahradil slovní spojení "a to" za "avšak", které mi přišlo více výstižné - je to tak ok, Martine?
Při té příležitosti jsem si všiml, že byla v tomto článku opomenuta možnost změnit lhůtu pro projednání návrhu kýmkoliv z výkonného výboru (bylo možné jen změnit lhůtu pro hlasování). Takže jsem to k tomu doplnil, když už se tímto článkem zabýváme.
Veškeré změny oproti původní verzi tohoto článku jsou zvýrazněny tučným písmem.
3.2 Standardní lhůta pro hlasování činí 5 dnů od ukončení jednání o daném návrhu. Standardní lhůta pro projednání návrhu činí 7 dnů. V odůvodněných případech může člen podávající daný návrh standardní lhůty zkrátit či prodloužit. V odůvodněných případech lze změnu lhůt pro projednání návrhu a hlasování změnit i v průběhu projednávání návrhu či hlasování. Změnu
lhůty pro projednání návrhu a/nebo hlasování může provést kterýkoliv z členů výkonného výboru s uvedením důvodu.
V odůvodněných případech lze změnu lhůty pro projednání návrhu změnit i v průběhu hlasování o návrhu, avšak pouze v případě, nehlasoval-li do této doby žádný z členů výkonného výboru. U záležitostí dlouhodobého charakteru, u nichž nelze určit konkrétní termín, do kdy musí být vyřešeny, lze stanovit jednu nebo obě lhůty na dobu neurčitou.
[8.11.2010/13.11.2010]