Martin Dostál píše:
Ano, máš pravdu, že může kandidovat pořadatel, kterej nemá vůbec žádné zkušenosti atd nebo nebude ve výběru 10ti nejlepších a proto bych právě tyhle výjimky jako jsou republiky + turnaj mistrů(o který podle mě není mezi pořadateli moc velký zájem) nejdříve řešil na úrovni VV a pak teprve při předběžnym "schválení" VV, že je kandidát
vhodný na pořádání tohoto turnaje uskutečnil online průzkum.
Může nastat situace, kdy ani Míra(republika), ani Jirka(turnaj mistrů) a ani Ondra(republika juniorů) nebudou v 10ti nejlepších pořadatelích pro mastery, vybereš jiných 10 pořadatelů, kteří o tyto 3 turnaje nebudou mít zájem a uděláš co? 3 turnaje budeš pořádat ty a na ostatních 7 turnajů budeš mít 10 schválených kandidátů a tudíž další 3 kandidáti budou muset z kola ven? blbost
Můžeš mít samozřejmě pravdu, do hlavy konkrétním pořadatelům nevidím. Já bych očekával, že z 10 vybraných pořadatelů budou mít alespoň někteří zájem o ty nejprestižnější turnaje, ale samozřejmě to může být subjektivní.
Mě jde o to, abychom hlavně nějak využili té zdravé konkurence, když ji tu konečně máme. A abychom také nevytvořili určitý precedent s tím jediným kandidátem na daný termín - stejně tak by třeba Leoš mohl říct, že je jediný kandidát na jediný prázdninový masters (možná není, teď jsem to nekontroloval - jen to myslím jako příklad).
V každém případě bych schválil i pořadí "náhradníků". Nelze totiž vyloučit, že 2 či více schválených pořadatelů bude trvat na stejném termínu a na jiný nepřistoupí. Samozřejmě věřím v rozumnou dohodu, ale jedna věc je, že v ni věří, druhá věc je, že by bylo neprofesionální se na to spoléhat. Takže jako zadní vrátka pro takovou situaci bych schválil další pořadí pořadatelů, kteří by byli osloveni, pokud by přidělení jednotlivých termínů nějak selhalo. Tento model by se dal použít i pro turnaje typu MČR.
Citace:
dobře, v tom případě bych ty otázky formuloval takto + to samé u Míry a i Jirky:
Přáli byste si, aby MČR juniorů(MČR, turnaj mistrů) v roce 2011 pořádal Ondra Lebowski(Míra, Jirka)?
U tohoto mě napadá, co tyto otázky spíše doplnit než změnit? Tzn. ponechat je tam jako kandidáty na Masters + ještě tento dotaz. Někdo může mít problém s určitým pořadatelem pro ty největší akce, ale u masters by se pro toho samého pořadatele mohl vyslovit pozitivně. Zároveň ať již se domluvíme na jakémkoliv způsobu výběru, tak předpokládám, že pokud by někdo ze zájemců o pořádání MČR, MČR juniorů, turnaj mistrů nebyl schválen, dále by byl ve hře o normální masters (pokud by kandidát měl zájem, samozřejmě). Pak by se mohly hodit výsledky obou otázek.
Poprosil bych všechny členy výkonného výboru o vyjádření k těmto otázkám, abychom se domluvili na podobě průzkumu a ten mohl být co nejdříve spuštěn.Citace:
dobře, předložme tedy návrh VV na zrušení MČR žen.
Pokud myslíš, že obyčejné nezařazení této akce do termínovky nestačí, pak k tomu samozřejmě není problém přistoupit jako k návrhu přesně v tom smyslu, jak píšeš.
Citace:
Jak tady píšeš, ty jedinej si byl na všech turnajích potencionálních pořadatelů, tzn.že zbytek VV se bude muset rozhodnout na základě online průzkumu či nějakého svého úsudku stejně jako kterýkoliv jiný hráč(kterej bude ten online průzkum vyplňovat), který by si měl zvolit svých 10 nej. Proto jsi tu stvořil pár otázek pro potencionální pořadatele aby se vyjádřili. Já taky přece při vybírání VV nevyberu pouze "dva" pořadatele.
Tohle klidně nech, v globálu to není asi až tak moc důležité, jen sem chtěl abychom se všichni nad tímto zamysleli ve stejném duchu.
Samozřejmě, členové VV budou muset rozhodnout na základě informací, které mají k dispozici. Od nich se očekává manažerské myšlení a neměli by s tím mít problém. Manažerské myšlení nemůžeš ovšem očekávat od typického respondenta průzkumu.
Hlavně potřebuješ znát názory lidí, kteří to mohou posoudit. To může právě nahradit to, že s některými pořadateli nemusí mít všichni členové vv osobní zkušenost. Máš tedy v ruce něco, o co se můžeš opřít. Naopak pokud by ses opíral o názory těch, kteří také nemají s daným pořadatelem žádnou zkušenost, nic Ti to neřekne.
Když to zjednoduším - když někdo z nás si nemůže z vlastní zkušenosti udělat názor na konkrétního pořadatele, tak se zeptá někoho, kdo tu zkušenost má, aby měl na základě čeho se rozhodovat. A my se můžeme zeptat právě prostřednictvím průzkumu.