Přihlásit se | Registrovat

Odeslat nové téma Toto téma je zamknuté. Nemůžete posílat nové příspěvky ani odpovídat na starší.
 Stránka 2 z 6  [ Příspěvků: 79 ]  »

06 črc 2011 15:12

Mně je to celkem jedno - můžeme to projednat ihned a nebo se k tomu vrátit později. Jen bych měl drobnou připomínku. Než nechávat přeměřit kuličku během hry, v případě podezření bych ji nechal přeměřit až po konci. Plynulost samotné hry by tím nebyla narušena. V případě oprávněné reklamace by hráč, který se provinil, prohrál tuto hru. Možná se to zdá přísné, ale když už jsme tento problém otevřeli, tak pravidla jsou pravidla a každý je má dodržovat. V případě, že si není jistý, může před započetím hry požádat sám o přeměření svých kuliček. Předpokladem toho všeho pak samozřejmě je, že na každém turnaji bude mít pořadatel k dospozici šablobu na přeměření.

Nahoru Nahoru

#

06 črc 2011 17:09

Věk: 45

Kuličky během hry určitě neměřit. Jednak by se s touto kuličkou pohlo ( v případě, že by byla hozena na hřišti ) a za druhé jak je již také zmíněno, by to akorát zdržovalo.Po hře ať si klidně měří.

Nahoru Nahoru

#

06 črc 2011 17:24

Kdyby se kuličky měřily při hře,když ještě hráči nevědí, jak hra dopadne, tak by na to někdo samozřejmě dohlížel a kulička by se vrátila tam, kde byla. Ono se totiž může stávat, že hráč, který má kuličku větší, tuto hru prohraje a v tom případě jeho soupeř nebude trvat na přeměření a dotyčný bude s velkou kuličkou hrát vesele dál.
Kdyby se podařilo nějak zajistit, aby se velké kuličky hráčům odebíraly, tak by měření až po hře bylo dostačující. Ovšem to si nedovedu představit, když si je hráči koupili a pak by jim byly odebrány. Při opakovaném porušení tohoto pravidla už by to bylo jednodušší. Na recidivisty jsou vždy přísnější tresty.

Nahoru Nahoru

#

11 črc 2011 17:14

U těch měrek vznik ( asi ) problém při frézování, že se i přies chlazení dokázali natolik zahřát, že se trochu roztáhly a pak zase smrskly. Tudíž je občas dirka menší. Pokud se nepletu, tak to už nějak řeší Martička.

Nahoru Nahoru

#

11 črc 2011 21:52

Pár měrek už je hotových, Martička se činila. Zítra je přeměříme a vyzkoušíme, pokud budou OK, tak se dodělají ostatní. Martine, přinesl bys ty, co máš doma na MS?

Nahoru Nahoru

#

11 črc 2011 22:01

Já jsem zastáncem měření kuliček při hře, nemuselo by to pak být tak kruté, aby hráč prohrál vyhranou hru. V každém případě musíme hráče ponouknout (strašné slovo) k tomu, aby si hlídali s čím hrají. Jak už jsem psal, zatím nevim jak ošéfovat, abychom mohli velké kuličky odebírat. Hráči za ně zaplatili, jsou jejich a patrně se to některým nebude líbit.

Nahoru Nahoru

#

11 črc 2011 23:24

Měrky donesu. A co se týče odebírání kuliček, jejichž ( také strašné slovo ) průměr bude nevyhovující hře, bych nechal na každém hráči. Jak je již zmíněno, tak je to jejich majetek a mohou si je dát jako dekoraci, či něco jiného. Pokud si je budou chtít ponechat, tak ať si je nechají. Ale musí počítat s tím, že si je spíše ohlídáme a pokud si tuto kuličku ( což nedokážeme ) vloží zpět do hry a my to zjistíme přeměřením, tak je budeme znovu penalizovat, což je pro ně nevhodné. Myslím, že nikdo nebude úmyslně hrát s většími kuličkami, protože to zas až tak velká výhoda není a proto se to nevyplatí riskovat. Jako další argument, proč s těmito kuličkami nebudou hrát je snad naše hrdost a smysl pro fair play. Takže bych to zas až tak nedramatizoval. Přeměřování ve Vsetíně bylo bohužel kvůli mě nepřesné, ale i tak to brali hráči celkem vážně a neměli s velkýma kuličkama problém. Prostě je vyřadili ze hry. Tímto bych se chtěl i omluvit, jestli kvůli nepřesným měrkám utrpěli újmu na kuličkách. Pokud se ale nemýlím, tak jsme to ale doměřovali na vícero měrkách a shodli jsme se, na větší velikosti kuliček, než byla přípustná a tudíž jsme tyto kuličky vyřadili.
Tak jsem se zase rozepsal.
S pozdravem Martin Adamec

Nahoru Nahoru

#

13 zář 2011 21:25

Site Admin

Zveřejnil jsem výsledky průzkumu mezi hráči na toto téma, mrkněte na něj. Vyplývají z něho 2 věci:

1. Sankce za případnou hru s většími kuličkami si většina hráčů nepřeje.

2. Několik hráčů samo od sebe přišlo s návrhem, aby se kuličky povinně měřily před turnajem. Tím by problém byl částečně vyřešen - nikdo nemůže mít větší omylem, a pokud se zjistí, že hrál s většími, tak je jisté, že buď podvádí nebo si kuličky neproměřil. Osobně bych to viděl jako použitelnou variantu pro Masters.

Co si o tom myslíte?

Nahoru Nahoru
  Profil Zobrazit autorovy stránky 

#

04 říj 2011 14:00

Site Admin

Martin Dostál píše:
Vychází mi z toho to, že i když bude hráč hrát s většími kuličkami a je jedno z jakého důvodu, většina lidí (2/3) je pro, aby se to tolerovalo což mi spíše přijde jako alibismus že to nechce nikdo řešit a dohadovat se na hřišti než to, že by to nikomu skutečně nevadilo :) .

Jak jsem ten průzkum dělal osobně, tak díky tomu můžu dobře posoudit i tuto záležitost. Z lidí, kteří by "to neřešili", vyzařovalo, že to považují skutečně za prkotinu. Byl to typ hráčů, kteří si jdou spíš zahrát než vyhrát (i když spousta z nich nakonec i vyhrává).

Nahoru Nahoru

#

04 říj 2011 14:17

Site Admin

Martin Dostál píše:
3. Přeměřovat kuličky před každým turnajem Masters
4. Co se stane až někdo bude protestovat proti nevyhovujícím kuličkám?

Pokusím se nadále pracovat s těmito dvěma body, protože bod 3 mi přijde jako nejlepší řešení dle výsledků průzkumu a bod 4 jako logická otázka z toho vyplývající.

Takže:

1. Přeměřování kuliček před Masters - zahrnul bych do Zásad pro pořádání republikových turnajů.

2. Celá Pravidla fungují v následujícím duchu:

a) Pokud jsou porušena a je-li v nich popsán způsob řešení, použije se toto řešení (např. sice není dovoleno kopat do kuliček, ale když se to stane, je vyřešeno, jak postupovat.

b) Pokud jsou porušena a není-li v nich popsán způsob řešení, má pořadatel právo rozhodnutí, nicméně situace se zpravidla uvádí do "správného stavu" (možná by stálo za to to někde explicitně stanovit). Příklad: smím cvrnknout jen do 1 své kuličky, když se mi to nepovede, tak se situace vrací a cvrnkám znovu.

V případě větších kuliček je samozřejmě otázka, jak moc to ovlivní hru. Podle výše uvedené logiky by mohlo být na místě opakování hry (teď nehovořím o návrhu to výslovně zavést, ale o možném výkladu současných regulí). Na druhou stranu dost pochybuji, že mírně větší kuličky jsou nějaká velká výhoda, takže kdybych jako rozhodčí toto musel řešit podle současných předpisů, zřejmě bych jen nařídil přeměření a pokračování ve hře se správnou velikostí. V případě výrazně větších kuliček nebo opakovaných případů u stejného hráče bych jednal dle čl. 8.4 SŘ.

Nahoru Nahoru

#

04 říj 2011 15:23

admin píše:
Na druhou stranu dost pochybuji, že mírně větší kuličky jsou nějaká velká výhoda, ...

Řešilo se někde i toto:
Koupím si u Petra kuličky 20 kuliček za 90 kč- kolik jich neprojde a o kolik?
Teď bych si třeba každou kuličku před koupí zvlášť proměřil a pak kupoval.
Nebylo by řešením upravit pravidlo třeba z 16,5 mm na 17 mm.
A 90 % kuliček, které teď neprojdou by prošlo?

Nahoru Nahoru

#

05 říj 2011 20:50

Na tom něco je, většina hraje s průmyslově vyráběnými kuličkami téhož výrobce a přeci jen tam diference jsou

Nahoru Nahoru

#

06 říj 2011 12:17

Martine, ale teďka je to tím pádem to samé.
Ale ne 16,99 - 17,01 ale 16,49-16,51.

Pokud dáš někde tu hranici, třenice kolem ní budou vždycky.

Mě by spíš zajímalo kolik kuliček neprojde měřením, když si u Petra koupím pytlík.
A taky o kolik.
Podle mě v jednom 2-3 ks ve druhém třeba 8-9.

I když rozdíl ve hře s kuličkou 16,45 nebo 16,98 nevidím. Těžší o moc není tak nevím v čem by měla být lepší.

Nahoru Nahoru

#

06 říj 2011 14:40

Site Admin

David Böhm píše:
admin píše:
Na druhou stranu dost pochybuji, že mírně větší kuličky jsou nějaká velká výhoda, ...

Řešilo se někde i toto:
Koupím si u Petra kuličky 20 kuliček za 90 kč- kolik jich neprojde a o kolik? Teď bych si třeba každou kuličku před koupí zvlášť proměřil a pak kupoval.

To bych vám pak ty kuličky ale nemohl vozit za nákupní cenu :)

Citace:
Nebylo by řešením upravit pravidlo třeba z 16,5 mm na 17 mm.
A 90 % kuliček, které teď neprojdou by prošlo?

Ono jich Davide projde skutečně dost. Zažil jsem sice kdysi 1 případ, kdy z pytlíku 20 kuliček se jich nevybralo ani 10, ale to byl extrém. Kdysi bylo pravidlo 16 mm a těch 16,5 bylo stanoveno právě s ohledem na velikosti, které se do ČR nejčastěji dováží. Ty sice teď něco málo vyhodíš, ale většina se jich blíží k tomu limitu (takže máš levně kuličky, které se blíží k maximálnímu průměru, kdybys chtěl vybrat sadu 10 kuliček, které by se limitně blížily 17 mm, nejspíš bys potřeboval více balení).

Pak je taky třeba mít na paměti, že jsme letos na všechny kluby distribuovali měrky na 16,5 mm, tu perfektní měrku na více kuliček najednou, co udělal Honza Kostecký máme taky na 16,5 a hráči, kteří si objednali drahé kuličky na míru o velikosti 16,45, by asi taky neměli radost.

Nahoru Nahoru

#

06 říj 2011 14:41

Site Admin

Martin Dostál píše:
Ono by se asi pak zjistilo, že kuličky na zakázku, které budou mít rozměr 16,99 budou "lepší" a zvedne se tu vlna nevole, proč se najednou hraje s většími kuličkami než předchozích 10 let a hráči, kteří mají kuličky na zakázku na 16,49 budou opět protestovat, protože jejich investice přijde vniveč. 90% hráčů nebude chtít investovat do kuliček na zakázku a bude to podle mě větší problém než je teď. Ono to sice není úplně o kuličkách, ale i to o těch kuličkách je :)

+1

Nahoru Nahoru

Odeslat nové téma Toto téma je zamknuté. Nemůžete posílat nové příspěvky ani odpovídat na starší.
 Stránka 2 z 6  [ Příspěvků: 79 ]  »

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]